Wpis z mikrobloga

@whiteopium To taki żarcik, bo zamówiłem Sospiro Laylati, a wysłali Xerjoff Laylati i była draka z e-glamour/elnino. To są siostrzane marki i przeszedł zapach pod szyld Xerjoffa, ale jednak gdy ktoś kupuje Sospiro, to chce dostać flakon Sospiro, a nie Xerjoffa:) Więc dlatego napisałem, że na pewno nie Laylati, bo go nigdy nie spróbowałem:)
  • Odpowiedz
@whiteopium: Basso to bardziej Isola Blu. Niewprawiony nos może pomylić. W Terre Parfum to już różnice czuć. Mam wszystkie trzy więc wiem co mówię :)

Inaczej, zamiast Isola Blu warto wziąć Basso. Terre Parfum to ten sam klimat ale inny zapach.
  • Odpowiedz
  • 0
@markaron: skoro basso to bardziej Isola blu to jeszcze nigdy nie testując basso, wiem że to będzie dla mnie najgorszy z sospiro. Ostatnio dostałem odlewke Isola blu a zapach był tak mocny (ale krótkotrwały), drażniący, gorzko-ziemisto-cytrusowy że myślałem że zwymiotuję! Chyba że to było coś innego niż Isola blu i zostałem zrobiony w c---a.
  • Odpowiedz
10 strzałów max

@whiteopium: 1 pełny psik, to 0,1ml(w przypadku tego typu dekantów i atomizerów) i zakładam, że 0,5ml, to standardowa strata, która zostaje na ściankach, w atomizerze itd. Obstawiam również, że mimo chęci błąd podczas odmierzania to około kolejne 0,5ml, co nie powinno nikogo dziwić. Każdy by chciał, by pomylono się na jego korzyść, ale statystycznie nikt nie będzie specyfiku za 20zł/ml odlewał z górką.
  • Odpowiedz