✨️ Jakie są realia pensji w finansach w Warszawie?Ⓘ Czy pensja ok. 20k brutto miesięcznie w wieku 27 lat z ok. 5 latami doświadczenia w Warszawie jest dobra (korpo finanse, nie IT)? Ile realnie można w finansach wyciągnąć z takim expem i na jakim stanowisku (klikacz w komputer lub już ktoś z większą odpowiedzialnością decyzyjną), zakładając przeciętny korpokołchoz nie jakieś topowe miejsce typu MBB z pracą po 16h dziennie? Bo mam wrażenie po wpisach na wykopie że to taka przeciętna pensja i byle korposzczur z takim wiekiem/expem tyle ma. #korposwiat #pracbaza #praca #warszawa
@mirko_anonim 20k brutto po 5 latach w finansach? Wątpię, w audycie po jakichś 6 latach bardziej zostajesz menago i tam może byc 20k brutto i jest to przeciętny korpokołchoz z szybką ścieżką kariery, natomiast to się wiąże z realnym z---------m przez te lata. Kontroler finansowy pewnie z 16k-18k brutto to już by była bardzo dobra pensja po 5 latach i wymagałoby pewnie żebyś miał np. ACCA, a najlepiej jak dorzuciłbyś dobrą
@mirko_anonim: 20k w wieku 27 lat to bardzo slabo, chyba ze masz tylko rok dwa doswiadczenia? w warszawie to juz w ogole.. chociaz nie wiem jaka branza
@mirko_anonim: To świetna pensja daje to niecałe 14 k na rękę,co sprawia że zarabia tyle co dwóch typa na spokojnie.Tylko mam pytanie czy ta osoba posiada już własne mieszkanie bo wtedy to jednostka wręcz wybitna pod tym względem.Na miejscu typa zrobił bym jeszcze looksmaxing po czym rwał młodsze laski.Jeśli może sobie pozwolić niech jedzie do tajlandi tam by się na niego rzucały.27 lat to wiek w którym taki nie powinien
@Lord-Penetrator A jaki ma sens podawanie pensji netto? Jeden rozlicza się z żoną w 1 progu i ma KUP50% i ma dużo mniejszy podatek, ktoś ma jakieś ulgi, ktos nie ma, ktoś ma PPK, ktoś nie. Brutto to jedyna sensowna miara do porównania pensji. Jedna osoba zarabiąjac 20k brutto będzie dostawała 12,5k netto a druga 15 netto mimo że to dokładnie ta sama praca.
@Lord-Penetrator które netto mam podać? Z pierwszego progu, z drugiego progu czy po wymaksowaniu zusu? Mordo dorośniesz i zaczniesz zarabiać to zrozumiesz
majestatyczny-znawca-71: Wystarczy na przerost ego i jednocześnie nie starczy na najtańsze drogie auto, ładne mieszkanie w cenionej okolicy i normalne życie
@haabero: Kto płacze nie ja,plus po prostu mówię co bym na jego miejscu zrobił.Plus dodałem że za kilka lat zaczoł bym szukać na stałe.Z jeszcze większą ilością chajsu i wciąż nie stary.
@mirko_anonim: jest ok tyle wyciągniesz narazie max na stanowisku tego typu. Wiele kołchozów daje max 16-17 i nie chcą dawać 20 choć wiadomo w netto to już nie jest aż taka duża różnica
Czy pensja ok. 20k brutto miesięcznie w wieku 27 lat z ok. 5 latami doświadczenia w Warszawie jest dobra (korpo finanse, nie IT)? Ile realnie można w finansach wyciągnąć z takim expem i na jakim stanowisku (klikacz w komputer lub już ktoś z większą odpowiedzialnością decyzyjną), zakładając przeciętny korpokołchoz nie jakieś topowe miejsce typu MBB z pracą po 16h dziennie?
Bo mam wrażenie po wpisach na wykopie że to taka przeciętna pensja i byle korposzczur z takim wiekiem/expem tyle ma.
#korposwiat #pracbaza #praca #warszawa
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Czy to dobra pensja?
Mordo dorośniesz i zaczniesz zarabiać to zrozumiesz
@tokyoluck: XD
A potem placz że dzieci się nie rodzą i ludzie drugich połówek nie mogą znaleźć XD
źródło: temp_file8247051756086865
Pobierz〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
@mirko_anonim: Jest wręcz zajebista. Ja tylko przypomnę że mediana zarobków w Warszawie to niecałe 10k brutto.