Aktywne Wpisy

Basti91 +14
Dla dobra zwiazku musialem zrezygnowac z treningow - niestety byly one nie do pogodzenia z naszym stylem zycia i oczekiwaniami #rozowypasek - chciala spedzac wiecej czasu razem.
Dajcie jakiegos plusa na pocieszenia, jezdzilem na zawody w grapplingu, mialem jechac w przyszlym roku na amatorskie mma, mam jakas pustke w zyciu, bardzo brakuje mi ruchu i przyjaciol z maty (╯︵╰,)
Mam ciezary na strychu i psa, bede sie
Dajcie jakiegos plusa na pocieszenia, jezdzilem na zawody w grapplingu, mialem jechac w przyszlym roku na amatorskie mma, mam jakas pustke w zyciu, bardzo brakuje mi ruchu i przyjaciol z maty (╯︵╰,)
Mam ciezary na strychu i psa, bede sie

MonazoPL +32
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: monazo-promocje-bankowe
Pobierz

#demografia #polska #gospodarka
Pytanie czy ten sam los spotka w 2060 r. powiatowe i miasta poniżej 100 tys.?
Tarnów też wymrze może w mniejszym stopniu niż Kielce, z czasem liczba zatrudnionych w Azotach będzie spadać z powodu automatyzacji i zmniejszenia produkcji, większość jej idzie na Polskę i UE
@kupkesobieciagne: Ludzie na starość przeprowadzają się z domów jednorodzinnych do mieszkań i to w dużych miastach też się dzieje, los obwarzanków może być podobny.
Ja celuję w to, że obwarzanki będą aż kipieć od nadmiaru ludzi, a ceny mieszkań wywalą ponad dzisiejsze 25k/metr.
@kupkesobieciagne: W 2060 r. nawet w TOP5 będzie mniej mieszkańców, ludzie przeprowadzają się do obwarzanków nie ze względu na jakieś walory, tylko niższe ceny za m2, bo w większości przypadków nie ma tam ani lepszego powietrza, ani dostępu do natury - lasy jeziora.
@driveback: mieszkań jest już pod dostatkiem, tylko nie tam gdzie Polacy by chcieli mieszkać
Już teraz w miarę duże miasta oddalone od największych aglomeracji to umieralnie - Wałbrzych, Radom, Włocławek, Częstochowa
@HaPe: Obwarzanki od dawna mają najwyższe ceny za m2, nierzadko to po prostu sypialnie z domami za 2 bańki. Chyba mówimy o czymś innym, mówiąc obwarzanek.
@kupkesobieciagne: wyższe niż na prowincji, ale niższe niż w mieście wokół, którego są.
@kupkesobieciagne: tak z czego sama działka to 1/4 tej kwoty, do tego 150 m2 dom o standardzie trochę wyższym, jednak większości nieruchomości w obwarzankach, które obecnie powstają to szeregówki, bliźniaki, mieszkania, lub domy nie wiele powyżej 100