Wpis z mikrobloga

Prawdopodobnie niedługo będę posiadal auto elektryczne i tutaj moje pytanie - jak i gdzie ladowac jak najtaniej? Na jezdzie probnej ladowalem na stacji greenway za 3.10 za kwh ale widzę, że mają jakies plany miesieczne i wtedy są te ladowania tańsze - ale może jest jakas inna alternatywa? Nie będzie to tesla więc z ichniejszej stacji ladowania nie będę mógł korzystać. Proszę o jakieś wskazówki i rady bo to moje pierwsze auto elektryczne
#motoryzacja #ev #samochodyelektryczne #niewiemjaktootagowac #kiciochpyta #pytaniedoeksperta
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@drogba90: Najtaniej to będzie samemu u siebie w domu, jeśli jest taka możliwość. Jeśli nie to słupki AC na mieście ale to już parę godzin ładowania. Ewentualnie szukanie „okazji” ,ekoen (nie wiem jak się pisze) w niektórych godzinach nawet bardzo szybkie ładowarki ma w okolicach złotówki za kWh.
  • Odpowiedz
@drogba90: To się ciągle zmienia, czasem jakiś operator wrzuca dobrą promocję. Nocami ładowarki Tesla bywają dość tanie i już wkrótce pewnie będą ogólnodostępne w Polsce.
  • Odpowiedz
@drogba90: to zależy z której części Poznania, poszukaj na plugshare jakie ładowarki są blisko miejsca gdzie mieszkasz, pracujesz, robisz zakupy, czasem nie warto jechać na tańszą ładowarkę, bo wygodniej jest się załadować przy okazji, najlepiej jakbyś miał ładowarkę AC w zasięgu spaceru od mieszkania
zazwyczaj na Greenwayach przy słupku DC jest też i AC (z własnym kablem albo bez), a tam cena niższa
  • Odpowiedz