Aktywne Wpisy

Vendigoo +22
#raportzpanstwasrodka Pośrod neonów siedzi ta królewska para..
źródło: neon
Pobierz
troglodyta_erudyta +201
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: neon
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Smartwatch który pełni też funkcję chipa. Na pewno każdy z nas ma ten problem że albo musi nosić ze sobą klucze/karty/fizyczne chipy (aka breloczki) i/lub pamiętać kilka kodów wejściowych. Przykładowo: wejście do domu, do klatki schodowej, na osiedle, do biura, może klucz do auta lub szafka w klubie fitness. A co gdybyśmy mogli otwierać te wszystki drzwi zegarkiem? Na takim zegarku z funkcją chipa zapisywany byłby dostęp jak na typowym chipie/karcie i wystarczy przyłożyć go do odbiornika. Zegarek każdy z nas nosi oraz jest on mocowany na nadgarstku więc nie trzeba nosić po kieszeniach czy torebkach tych wszystkich kluczy i kart lub pamiętać kodów.
Takie rozwiązanie jest również bezpieczniejsze, bo klucze/kartę można zgubić, a kod może się łatwo rozejść pocztą pantoflową lub ktoś zza pleców może podejrzeć.
Co sądzicie? Pierwsze 20 wykopków które da fajny feedback dostanie akcje w mojej nowej firmie i możecie liczyć na dużą dywidendę co roku.
#innowacje #programista15k #wynalazki #technologia #tech
@kossok po co skan odcisku? chip czy karte którą dostajesz od wspólnoty/pracodawcy używasz normalnie bez żadnych odcisków, a zgubić je można łatwiej niż zegarek.
3 lata temu wchodziłem do nowego biurowca w Warszawie apką z telefonu (ale ludzie szybko się przerzucili z powrotem na karty bo się bugowała)
Wydaje mi się, że jest powód, dlaczego nikt w starych budynkach tego nie zrobił. Przecież jakby można
@PrzyjaznyMireczek: IMO:
A czym się to ma różnić od istniejących rozwiązań z technologią: Transponder i Keyless?
Np. w takim zegarku: https://xhorsepolska.pl/zegarek-xhorse-smart-keyless-go-niebieski.html