Wpis z mikrobloga

Mireczki z #thinkpad ustrzeliłem ostatnio dziwny sprzęt.
X1 Carbon Gen 13 Aura Edition
Wszystko jest w porządku: 258V, 32GB, 1TB, US-ANSI (lapek z Kanady). Tylko ekran ma dziwny: 3840x2400, 60 Hz, IPS.
W ŻADNYM PSREF tego nie ma. Ani w Aura Edition, ani w zwykłym X1G13.
Gość napisał, że to "This is an engineering machine that has not been publicly sold. Lenovo didn't launch this version on a large scale because it found that people generally liked colorful oled screens in previous generations of sales". Tak, sprzedawcą był Chińczyk, obecnie stacjonujący w Warszawie, a laptopa dostał od kolegi z Kanady.
Próba wpisania numeru produktu, Lenovo Vantage oraz support.lenovo pokazują wszystko zgodnie, ale jest jedna rzecz nieco inna: powinien być 2880x1800 OLED 120 Hz.

Nie, żebym narzekał, w sumie dostałem znacznie fajniejszego laptopa niż myślałem, szybkie testy w Lenovo Vantage przeszedł i na noc zostawię pełną diagnostykę z BIOSu.

@MercedesBenizPolska słyszałeś o czymś takim?
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

3840x2400, 60 Hz, IPS

@Anekito: to matowy ekran?

Były takie ekrany w porzednich gneracjach x1 carbon. W G9/G10 na 100%. Nie pozostaje nic innego niż się cieszyć. Nie jestem zwolennikiem OLED. Do oglądania filmów to się nadaje ale do niczego więcej. Porządny low power IPS 100% srgb z dobrą jasnością to jest 10/10. Bedzie to pewnie mialo przelozenie na baterie. Pamietam mialem kiedys x1 carbon 6gen z tym ekranem 2k
  • Odpowiedz
  • 0
@MercedesBenizPolska: 4500 XDDDDDDDDDDDDD 20 cykli baterii, 99% oryginalnej pojemności. Stan nówka. Dostałem w pudełku z takiego samego Carbona ino z 1200p ekranem, bo pan Chińczyk kupił sobie takiego samego, ale z 1200p ekranem i teraz ma 1.5h więcej czasu na baterii. Nie porównam, bo siedzi CachyOS oraz Win10 LTSC, także nie wiem jak on na Win11 pracował. Mam nadzieję, że na studiach z niską jasnością, bez wifi i z jakimś
Anekito - @MercedesBenizPolska: 4500 XDDDDDDDDDDDDD 20 cykli baterii, 99% oryginalnej...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz