Wpis z mikrobloga

Po prawie 1,5 roku postanowiłem znów odpalić CS:GO i bardzo wiele się zmieniło. Szczególnie jeżeli idzie o całą otoczkę wokół gry. Zauważyłem, że mam w ekwipunku coś takiego jak na screenie. Po kliknięciu PPM mam trzy opcje: "zbadaj", "umieść w ganlocie", oraz "pokaz slot w wyposażeniu". Wyjaśni ktoś ze stałych graczy, co się stanie, jak wybiorę poszczególną opcję?

#csgo
Pobierz KilY - Po prawie 1,5 roku postanowiłem znów odpalić CS:GO i bardzo wiele się zmieniło...
źródło: comment_ekYWo4CRzYs03QVZkkZTxv6aKYTDwMzo.jpg
  • 14
@Czupax: Dzięki, właśnie widziałem, że niektórzy mają przy nickach takie odznaki. Powiedziałbyś mi może, co znaczy "zbadaj"? Zdobyłem w grze jakiś chyba skin do broni i tam też jest ta opcja.
@KilY: To znaczy, że otworzy się takie dodatkowe okienko, gdzie będzie ta odznaka w powiększeniu i w 3D. A skiny możesz śmiało zamieniać z normalnymi broniami bo się nie psują ani nic, więc później normalnie możesz je sprzedać.
@PanSutek: Zdobyłem coś takiego: SCAR-20 | Kontrahent to jest skin, czy broń? Dla mnie to zwykły skin chyba.. Tak? :-) Dosałem jeszcze jakąś skrzynkę operacja phoenix, ale sprzedałem ją na markecie, bo żeby ja otworzyć trzeba klucza za prawie 2€... Opłaca się trzymać te skrzynki, bo z czasem zyskują na wartości, czy lepiej sprzedawać, bo tracą?
@KilY: Niektóre zyskują, niektóre tracą. To już musisz przejrzeć tag bo były miliony dyskusji o tym. Teraz będzie nowa operacja (kupujesz przepustkę, dostajesz dostęp do map społeczności i możesz tam grać gry turniejowe i dropić skrzynki operacji), której skrzynki na początku będą bardzo drogie. Skin to po prostu broń o innym wyglądzie, nic więcej poza tym nie zmienia, najdroższe skiny jakie możesz zdobyć grając są po kilka-kilkanaście euro w markecie. Te
@PanSutek: Dzięki za informacje, a powiedz ile kosztuje taki dostęp do tych operacji? Rozumiem, że te operacje, to sa tę gry 5vs5?

A powiedz za co dropi te przedmioty? Bo w sumie nie wiem za co je dostałem, raz byłem drugi, potem chyba czwarty... Pewnie to losowe? I czy zawsze je dropi? Chyba nie, co? Bo czasem jak grałem to pod koniec nie było żadnej informacji o tym, żeby ktoś coś
@KilY: Drop jest absolutnie losowy, wczoraj grałem w drużynie, gdzie gość był ostatni, przez 27 rund miał 3 zabójstwa i jako jedyny zdobył cokolwiek - w dodatku był to fioletowy skin. Nie ma tu znaczenia czy dopiero zaczynasz gry rankingowe czy masz ich ponad 200 wygranych - zawsze jest to losowe. Jest też jakiś limit dropów na tydzień, zdaje się 2 albo 3 skiny i 2 albo 3 skrzynki. Możesz wydropić
@PanSutek: Dzięki, a mam jeszcze kilka pytań. Dostałem taki skin do gry jak na obrazku, jest tam info: "Fabrycznie nowa". Zauważyłem, że te skny, różnią się stanem zużycia, od fabrycznie nowa, do chyba "weteran walk" czy jakoś tak, ale mniejsza z tym. Czy grając bronią z tym skinem, stopniowo będzie się on zużywał?

A skąd ludzie biorą te przepustki do operacji, albo klucze do skrzynek? Bo można je kupić na markecie,
Pobierz KilY - @PanSutek: Dzięki, a mam jeszcze kilka pytań. Dostałem taki skin do gry jak na...
źródło: comment_p7gn5ljsMHTOKkPHJUpQoozHE4KUDXW1.jpg
@KilY: Nie, skin się nie zużywa. Zazwyczaj im lepsza jakość tym wyższa cena w markecie ale nie zawsze (niektóre bronie lepiej wyglądają "przetestowane w boju"). Klucz do operacji kupujesz zdaje się przez stronę sklepu CS na steam'ie. Klucze do skrzynek - w grze. Albo od kogoś za przedmioty. Nie różni się to niczym, ale np. ktoś może kupić x kluczy (od kogoś) za gifty do gier, które kupił dużo taniej i