Wpis z mikrobloga

@sophisticated7 śmiało pociągnij tasiemkę ale równomiernie. Ona jest na końcu usztywniana i wsuwana. Ten czarny ślad wygląda jakby kreska markerem zrobiona, tak jak masz na białym złączu tuż obok też taka kreska. To nie żadna spalenizna itp. jeśli o to się martwisz. Napęd nie ma takich napięć by coś się tam miało spalić i tym samym osmolić
  • Odpowiedz
@sophisticated7: można przyciąć taką taśmę jak końce są z-----e, ale po zdjęciu niespecjalnie coś widać. I lepiej nie wyciągaj i wkładaj co chwilę bo odwiniesz jeszcze bardziej te miedź i s---------z na amen.
  • Odpowiedz
@sophisticated7: Nie wygląda to źle. Myślę że to nie wina taśmy, że masz takie coś. Spróbuj wyczyścić laser DVD patyczkiem do uszu nasączonym np. zmywaczem do paznokci. Przedmuchaj też wnętrze odtwarzacza i spróbuj wtedy. :)
  • Odpowiedz
@Kulfonix: bo musiałem ogarnąć przyciski i jak się bawiłem tasiemka, a właściwie żona wepchala ja tam siłę, a potem ciężko wychodziła to przy wyciąganiu się te piny wygiely i po tej akcji najpeorw był hieroglif a potem już nic na wyświetlaczu
  • Odpowiedz