#tesla #leasing Cześć, czy ktoś może powiedzieć mi z własnego doświadczenia jak wygląda sprawa zwrotu opłaty za zamówienie w wysokości 1200 zł? Piszę o sytuacji, w której zamówienie anulujemy przed fizycznym odbiorem. Po odbiorze mamy oczywiście prawo do odstąpienia od umowy, niejasna wydaje mi się tylko sytuacja przed faktycznym odbiorem, bo czytałem o różnych przypadkach. Pytam, ponieważ istnieje wysokie prawdopodobieństo, że pula przeznaczona na dotacje wyczerpie się w lutym 2026, a właśnie na luty jest wyznaczony przewidywany czas dostawy.
@tmk_w: pamiętaj że jeszcze 2-4 tygodnie będziesz czekał na twardy dowód rejestracyjny, a bez niego nie złożysz wniosku i dotację. Więc szanse jeszcze bardziej maleją że zdążysz
@tmk_w już terminy są aż na luty? Jaką konfigurację zamawiałeś? Ja zamówiłem 27 października chyba, a odbiór mam 5 grudnia. Razem 39 dni. A ty mówisz że już jest ponad 75?
@tmk_w możesz zmienić konfiguracje na taką która będzie wcześniej dostępna. Ja po 2 latach dostałem zwrot pierwszego mojego zamówienia, tylko potem odebrałem 2 inne auta i chyba z 3 maile wysłałem upominając sie o zwrot
@tmk_w Tak, bo jak zamawiałem Xa to nie było znanej ceny, jak dowalili ceny to stwierdziłem ze za tyle to nie i zamówiłem Ya. A rok później byla promka i jednak wziąłem tego Xa przez nowe zamownie i wtedy wpadłem na to żeby mi zwrócili za to pierwsze. Auto odebrałem na koniec września a ostatniego maila w sprawie zwrotu wysłałem w lipcu.
I nie zamawiajcie 2 tygodnie przed końcem kwartału bo
Cześć, czy ktoś może powiedzieć mi z własnego doświadczenia jak wygląda sprawa zwrotu opłaty za zamówienie w wysokości 1200 zł?
Piszę o sytuacji, w której zamówienie anulujemy przed fizycznym odbiorem. Po odbiorze mamy oczywiście prawo do odstąpienia od umowy, niejasna wydaje mi się tylko sytuacja przed faktycznym odbiorem, bo czytałem o różnych przypadkach.
Pytam, ponieważ istnieje wysokie prawdopodobieństo, że pula przeznaczona na dotacje wyczerpie się w lutym 2026, a właśnie na luty jest wyznaczony przewidywany czas dostawy.
Czytałem właśnie, że niektórzy tak robią, ale nie weryfikowałem czy później mają problemy z zatwierdzaniem
I nie zamawiajcie 2 tygodnie przed końcem kwartału bo