Wpis z mikrobloga

Korzystał ktoś ostatnio ze stronek z receptami online, aby dostać taką na #dutasteryd 0,5 mg, gdzie nie miał wcześniejszej historii brania tego leku? Czy wymagają jakichś konkretnych zaświadczeń lub dokumentacji leczenia? Jakie byście polecili?

Od ponad 1,5 roku biorę #finasteryd 1 mg dziennie i efektów, jak i uboków, raczej nie mam. W zasadzie nie widzę żadnej różnicy co do tempa wypadania włosów przed i w trakcie brania tego leku - a linia cały czas się cofa. Stąd też chciałbym dorzucić 1-2x/tydzień duta, aby wesprzeć działanie fina.

Żelazo/ferrytyna, tarczyca, witamina D3 oraz wiele innych rzeczy są w normie. Bawię się w mikroigłowanie na 0,7 mm co tydzień, stosuję 'lekkie' dla skóry głowy szampony, suplementuję wit. D3. Z minoksidilu nie mogę korzystać, bo po paru dniach dostaję fajnych bólów serca, gorąco nie polecam ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale dalsze tipy miło widziane.

#lysienie
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Korzystał ktoś ostatnio ze stronek z receptami online, aby dostać taką na #dutasteryd 0,5 mg, gdzie nie miał wcześniejszej historii brania tego leku? Czy wymagają jakichś konkretnych zaświadczeń lub dokumentacji leczenia? Jakie byście polecili?

@akumatan:
Powołaj się na to że stosujesz fina od miesięcy a także jesteś ciągle pod kontrolą trychologa. Trycholog porównał zdjęcia sprzed roku czasu i stwierdził, że konieczne będzie wdrożenie dutasterydu bo najprawdopodobniej konieczne będzie również
  • Odpowiedz
  • 0
@Estetykatopodstawa:
Brzmi przekonująco, dzięki, spróbuję.

Topical 5%. Wiem, że jest jeszcze wersja 2%, ale nie wiem czy takie stężenie coś da łącząc to z mikroigłowaniem. Podejrzewam, że oral nieironicznie by mnie zabił.
  • Odpowiedz