Wpis z mikrobloga

Nie żyje Natalia Domaniwna Chodemczuk - żona Walerego Chodemczuka, pierwszej ofiary katastrofy Czarnobylskiej Elektrowni Jądrowej.
Przyczyną śmierci były rozległe poparzenia sięgające 45% powierzchni ciała wywołane przez uderzenie rosyjskiego drona Shahed -136. Ten wleciał prosto w jej mieszkanie w zorganizowanym ataku na Kijów w nocy 14 listopada br.

Straciła męża w katastrofie wywołanej przez wadliwy, radziecki reaktor. Straciła i własne życie przez ambicje rosyjskich polityków. Jej mieszkanie spłonęło doszczętnie (zdjęcia w komentarzu).

Po uderzeniu drona została przetransportowana do szpitala specjalistycznego w Czernihowie. Cały czas była przytomna i rozmawiała z personelem, który określił ją jako silną kobietę. Niestety, ciało nie wytrzymało. Zmarła dziś w nocy w wieku 73 lat.

W tym samym bloku mieszkał również Ołeksij Ananenko - bohater znany powszechnie jako nurek z Czarnobyla. Jemu i jego rodzinie nic się jednak nie stało. Jedynie mieszkanie zostało zabrudzone przez dym i prawdopodobnie wodę.

W tym samym ataku dronowo-rakietowym na Kijów w nocy 14 listopada Rosjanie zabili 7 osób a ranili 36.

#ukraina #wojna #rosja #prypec #czarnobyl
Sweet-Jesus - Nie żyje Natalia Domaniwna Chodemczuk - żona Walerego Chodemczuka, pier...

źródło: 558686035_1257968063030351_976923209488138066_n

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sweet-Jesus: dziękuję Ci za ten post. Ukraincy sa jacy sa - sa wsrod nich bardzo spoko ludzie jak i cwaniaki i patusy. Ale zeby komus zyczyc takiego losu, pod naporem ruskiej propagandy to trzeba miec wyprany mozg.

To w dalszym ciagu jest kraj bestialsko napadniety przez bande orków, kraj ktory od 3 lat się BRONI. I to ze zelenski zrobil cos tam, ze zboze, ze wolyn nie zmienia faktu ze
  • Odpowiedz
@Muko: chciałeś zagraniczny portal, masz zagraniczny portal. Swoją drogą jestem ciekawy co w tej wiadomości miałoby być propagandą? Według ciebie kacapy nie walą dronami po blokach mieszkalnych? Tym razem po prostu dostało się przesiedleńcom z Czarnobyla.
  • Odpowiedz
  • 0
@Muko: Budynek znajduje się w Kijowie w dzielnicy Trojeszczyna. Chyba, że mam to cyrylicą napisać abyście tam szybciej zrozumieli ale w tej trolowni raczej dacie radę to ogarnąć szukając lokalizacji w yandexie.
  • Odpowiedz
@Sweet-Jesus: Po 1 ruskiem nie jestem ale cyrylice znam, możesz napisać nie każdy jest tak ograniczony by nie uczyć się języka wroga, co zresztą mama mi powtarzała, że tak trzeba robić. Po dwa nie zobacze tutaj twardych dowodów to tylko propaganda. Na pewno są na tym miejscu niezalezni dziennikarze prawda? i zrobili o tym reportaż prawda?
  • Odpowiedz
  • 1
@Muko: Na miejscu są na pewno dziennikarze chociażby Polskiego Radia, którzy od początku wojny "stacjonują" w jednej z dzielnic Kijowa (z resztą nie tylko oni tam są bo jest tam mnóstwo przedstawicieli mediów z różnych części świata). Możesz do nich uderzyć https://polskieradio24.pl/artykul/3607915,nie-zyje-wdowa-po-pierwszej-ofierze-czarnobyla-zabil-ja-rosyjski-dron Z resztą dzisiaj całe czarnobylskie środowisko od urbexiarzy po pracowników Strefy tylko o tym mówi.
  • Odpowiedz