Wpis z mikrobloga

Zmiana auta na nowsze jest skrajnie nieopłacalna teraz. Ja jak swoje auto klasy średniej kupowałem ~10 lat temu to zapłaciłem ~10tys za ~10 letnie auto. A 10 letnie auto teraz jakieś w miarę fajne to koszt 40-50tys xD i często przejechane 150-200tys+ km #przegryw
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@anonanonimowy321: A jak zmienaisz auto to jaką masz w ogóle gwarancje, że wszystko jest ok i pociągnie troche czasu jeszcze?

Jak się za bardzo nie znasz na mechanice to tego nie wiesz i kupujesz w ciemno tak jakby?
  • Odpowiedz
@Xvenowski: tym bardziej nieopłacalne. to normalne że auta się psują i trzeba se parę tys co roku doliczyć na serwis i naprawy. Mój gruz jak miał 10 lat to w sumie miał więcej awarii niż jak ma teraz 20 xd Pewnie ktoś go bardziej intensywnie używał i dlatego a ja za dużo nie jeżdżę.
  • Odpowiedz
@Xvenowski: no z serwisem to 1-2tys co rok to lekko wyjdzie jak nie więcej. Jak chcesz auto utrzymać w dobrym stanie. Opony, rozrząd, hamulce, olej, akumulator, zawieszenie, sprzęgło itd itp wszystko się kiedyś nawet nie tyle co psuje ale zużywa i trzeba wymieniać.
  • Odpowiedz