Wpis z mikrobloga

Przez wiele lat bardzo zależało mi na jakości kodu w aplikacjach które rozwijałem, na tym żebyśmy w zespole robili jak nalepiej, robili ciekawe/trudne rzeczy, przejmowałem sie code review i musiałem robić je przy każdym PR i bardzo porządnie, chciałem propagować swoją wiedzę, szukałem najlepszego rozwiązania.

A teraz?

Kompletnie mam to w piź.dzie jak wygląda aplikacja, jak inni kodują, jak pracują. Wiele rzeczy robię minimalistycznie, copy pasty, wsparcie chat gpt, a zaoszczędzoną energię przenoszę na tematy, które najszybciej zapewnią mi większy hajs $$$. Im szybciej zakoduję jakieś g---o taski z boarda lub naprawię g---o bug tym więcej czasu będę miał na samorozwój i inwestowanie w samego siebie.

W polityce mówi się, że kampania wyborcza nigdy się nie kończy i koniec jednej jest tylko początkiem kolejnej. Parafrazując to, koniec rekrutacji w IT jest jednocześnie początkiem kolejnej rekrutacji tzn. przygotowywania się do tej która nastąpi za rok, dwa czy kilka lat.

#programista15k
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PrzyjaznyMireczek: Dokładnie w ten sposób działa biznes, w końcu sobie to uswiadomileś, "just good enough"

To właśnie odróżnia ludzi biznesu od k---------y którzy się nawzajem przyp*rdalają do każdego gówna podczas Code Review i zbijają sobie estymaty podczas Sprint Planningu
  • Odpowiedz