W odniesieniu do wczorajszego głośnego pogryzienia kobiety w autobusie psiarskie wyjaśnienie dlaczego psiarze nie zakładają psom kagańców w komunikacji miejskiej mimo że taki jest regulamin.
Jak wasz pies nie da sobie założyć kagańca to niech siedzi w domu albo popylajcie z nim piechotą. Komfort psa nie jest żadnym usprawiedliwieniem narażania innych ludzi na taką sytuację jak wczoraj. To pies ma się dostosować, a nie inni ludzie zastanawiać czy nie rzuci się na kogoś/coś nagle.
Czytam se i hehe się śmieję, głupi wykopek myśli, że jest mądry, a myśli, że jeże się pisze jerze, a potem doczytałem xdddd. Ludzie to totalni debile i jeszcze się tym chwalą.
@WielkiNos: (ꖘ‸ꖘ) Co za patologia. Ale to nie nic nowego dla psiarzy. Ile to razy przewijał się wątek, że istnieje jakieś ograniczenie dla kundli w związku z obecnością dzikich zwierząt. Na przykład zakaz wejścia do parku narodowego lub nakaz smyczy w lesie. I to wieczne oburzenie właścicieli pchlarzy - aj waj jak to jest że mój puszek czegoś nie może, albo się czegoś wymaga.
@Korda: obecna moda na szelki, które są zapinane jeszcze w połowie korpusu psa uniemożliwia jakąkolwiek kontrolę i ewentualne podduszenie w kryzysowej sytuacji. Dziś psy nie mają obroży, w kręgu pseudo behawiorystów lobbuje się za szelkami, żeby czasem pies nie poczuł jakiegokolwiek oporu (kontroli).
@WielkiNos Pamiętam jak ten post był dodany. Warto zaznaczyć że jak baba to dodała to dostała masę hejtu plus zgłoszenia do schroniska z którego wzięła psa. To właśnie dowód że w tym wypadku psiarze stanęli na wysokości zadania. Trzeba j---ć takich nieodpowiedzialnych przyglupów.
Jak wasz pies nie da sobie założyć kagańca to niech siedzi w domu albo popylajcie z nim piechotą. Komfort psa nie jest żadnym usprawiedliwieniem narażania innych ludzi na taką sytuację jak wczoraj. To pies ma się dostosować, a nie inni ludzie zastanawiać czy nie rzuci się na kogoś/coś nagle.
#psiarze #bekazpodludzi #patologiazmiasta #komunikacjamiejska #takaprawda
źródło: temp_file4588464813140700895
Pobierz@WielkiNos: gaganca jak juz
źródło: temp_file338934530700403481
Pobierz@WielkiNos: czemu tagujesz 2 tagami skoro tą one takie same? (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Czytam se i hehe się śmieję, głupi wykopek myśli, że jest mądry, a myśli, że jeże się pisze jerze, a potem doczytałem xdddd. Ludzie to totalni debile i jeszcze się tym chwalą.
źródło: obraz
Pobierz