Wpis z mikrobloga

Ma ktoś taki komputerek 1l HP i5-9500t? Jak u was temperatury wyglądają, kupiłem nowy wiatrak z ali, nałożyłem nową pastę a to g---o i tak się mega mi grzeje. Ja nie wiem, ale niby przeprowadza update'ty no i proc 60-100% użycia niby ciepły na obudowie ale gorący jak przykładam dłoń do samego bloku cieplnego
#komputery #sff #serwispc #pytanie #pcmasterrace
interpenetrate - Ma ktoś taki komputerek 1l HP i5-9500t? Jak u was temperatury wygląd...

źródło: obraz_2025-11-14_165323257

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@odysjestem: przy lekkim ogarnianiu prostych rzeczy na kompie 48 - i 56/63, połowa rdzeni jest na 62/63st.
Przy StressCPU w CPUz w końcu temperatury jak wzrastały i wzrastały to wbiły na 84 stopnie max, więc też coś słabo. W każdym razie wiatrak było już słychać. Test nie chciał się wyłączyć to jak ustabilizowało się na 80/81 to wyłączyłem. Ale czułem że obudowa mocno się nagrzała. Ten system aż tak nie
  • Odpowiedz
to wbiły na 84 stopnie max, więc też coś słabo.

@interpenetrate: Normalnie, nie słabo.

Ale czułem że obudowa mocno się nagrzała

Metalowa obudowa po to istnieje by odprowadać ciepło.
  • Odpowiedz
@interpenetrate: Jak wyżej - to ma tak działać, że w środku masz te 80 stopni, a nadwyżka jest odprowadzana przez obudowę na zewnątrz. Tu nawet nie ma co jeździć i obserwować, ten komp działa jak zaprojektowano
  • Odpowiedz
@Foxing: @odysjestem zauważyłem że niektóre wersje tych 1l hp, mają obudowy z dziurkowanymi panelami na właśnie odprowadzanie ciepła. Myślicie że jest sens żeby to sobie ponawiercać żeby lepiej odprowadzało ciepło? może wiatrak przez to będzie lżej chodzić - w biosie patrzyłem i nie widziałem żadnej opcji typu ustawienia wiatraków w tryb quiet. Nie wiecie czy jest coś takiego?
  • Odpowiedz