Wpis z mikrobloga

Nigdy nie pracowałem dziennie dłużej niż 8h
Nigdy nie dojeżdżałem do pracy dłużej niż 0.5h
Nigdy nie pracowałem fizycznie
Nigdy nie jadłem w pracy spiesząc się
Nigdy nie pracowałem w godzinach nocnych
Nigdy nie pracowałem na niewygodnym siedzeniu
Zawsze otrzymywałem wypłatę na czas
Zawsze korzystałem z nowego sprzętu komputerowego
Zawsze pracowałem w estetycznym klimatyzowanym biurze
Zawsze pracowałem z UOP
Niby standard, a jak słyszę gastro historie o j-----u 13h po nocach bez umowy za jakieś tipy do podziału z kuchnią to PRYCHAM ze śmiechu i pogardy, studenciaki nie dajcie się wykorzystywać.
#praca #pracait #polska #programista15k #kolchoz #zarobki
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@retronom: śmieje się z osób które godzą się na nieludzkie warunki, zamiast albo urodzić się w bogatej rodzinie, albo się wykształcić i zarabiać dobre pieniądze w dobrej firmie. Proste. Nigdy praca w nocy.
  • Odpowiedz
@waybach: ale pizze byś sobie zjadł? albo kebsa? Zapił energolem z żabki? i w mieszkaniu pomieszkał które ktoś wybudował? Zatankował na stacji która ktoś obsługuje? Pojeździł ulicą bez dziur która ktoś łata?
a idź..
  • Odpowiedz
@waybach: pracowałem w Sopocie dobre kilka lat temu na kelnerce i powiem szczerze, że z tipów można było mieć drugą wypłatę. Zdarzyło się 5 dni pod rząd gdzie przepracowałem łącznie 70h. Jak się popracowało w miesiącu 240h i napiwków się nazbierało to wychodziły 3 minimalne czyli sporo. Praca przejściowa i tak ją traktowałem, oczywiście na umowę zlecenie na minimalnej. Teraz sentymentem patrzę na tamten czas i go idealizuję, ale dała
  • Odpowiedz