Wpis z mikrobloga

Generalnie to dalej szukam samochodu tak jak pisałem w tym wątku:
https://wykop.pl/wpis/83455185/rozgladam-sie-ostatnio-za-jakims-samochodem-tak-w-

I ostatnio doszedłem do wniosku że może bym się szarpnął na #mustang
Myślę nad piątą generacją 3.7 v6, aktualnie jeżdżę skromną ibizką 1.2 więc przeskok dla mnie będzie gigantyczny ale tym się jakoś szczególnie nie przejmuję xdd
Oczywiście myślę o zakupie tego auta jako daily na cały rok.
No i tutaj mam kilka pytań:
-słyszałem że nie są jakoś mocno awaryjne, chciałbym wiedzieć na ile to prawda?
-planuję nim jeździć tak jak pisałem cały rok czyli w zimie też, czy przy dobrym zabezpieczeniu podwozia będzie git?
-na co patrzeć przy zakupie?
-w jakim przedziale cenowym jest sens patrzeć?

#samochody #motoryzacja
@dominges08 0
Rozglądam się ostatnio za jakimś samochodem tak w okolicach 50k, nadwozie sedan lub coupe, z tym że bardziej sedan mi pasuje. Z innych wymagań to żeby tak ze 180 kuca miał, żeby nie gnił, no i przede wszystkim żeby był mało awaryjny bo jednak chcę żeby jeżdził a
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
nie warto v6

@mar-v-son: czemu w sumie? jak czytałem fora posiadaczy to v6 w tej generacji dosyć często jest wybierana i polecana, co innego w VI, tutaj już słyszałem niezbyt fajne opinie xd
  • Odpowiedz
  • 1
@dominges08 Bezawaryjny silnik z lepszym rozrządem niż 5.0.
Wystarczy regularny serwis, wymiany oleju, uszczelka kolektora, świece. Jedyna bolączka to pompa wody która pada między 80 a 140 tys km ale wymiana to godzinka roboty. Mustangi jakoś bardzo nie rdzewieją więc to zabezpieczenie to raczej będziesz mieć na lata. Przy zakupie standardowe oględziny na stacji kontroli bo to proste auto - zawias, wycieki itd i prawidłowe dostosowanie do norm europejskich. 2011-2012 premium
  • Odpowiedz
  • 2
@dominges08 A co do opinii o 6gen 3.7 - g---o prawda. Jedyny minus że wychodziły tylko w wersji base. Poza tym zarówno 5 jak i 6gen jest genialna z tą różnicą że 6gen ma już lepsze zawieszenie.
  • Odpowiedz
  • 0
@fbkq: oo dobra bardzo dziękuję za pomoc, myślałem czy by nie importować ale trochę się boję bo jednak bez sprawdzenia samochodu to trochę ruleta, ale dalej mam lekki dylemat.

Jak coś jeszcze chcesz wiedzieć to pytaj.

@fbkq: oczywiście, pewnie im bliżej zakupu będę tym więcej pytań jeszcze raz dziękuję ()
  • Odpowiedz
@dominges08: jakie sa plusy takiego mustanga? Przeciez to jest duze a nie ma bagaznika, niewygodne, nie skręca, brzydkie i ciężkie więc nie jedzie. 5.0 nadal nie jedzie a jeśli już to tylko na wprost. Kup sobie jak człowiek jakies mondeo a jak chcesz sportowe wrażenia to focusa RS
  • Odpowiedz
@dominges08: jeździłem 3.6V po przesiadce z cinquecento.
Strasznie przereklamowany samochód, american dream, cieszylem się faktycznie dwa razy. Przy zakupie i sprzedaży. Totalnie nieawaryjny silnik, wielosezon zimą dawał radę - kontrola trakcji jest dobra, zresztą całe te gadanie o 300KM w tylnonapędowcu tylko dla znafców to możesz między bajki włożyć, jak mu wdepniesz w podłogę na śniegu to obrót o 180 stopni.
Minusem limit na 180km/h, bo ciulaty wał. Możesz zdjąć ograniczenie, wał
  • Odpowiedz
czemu w sumie? jak czytałem fora posiadaczy to v6 w tej generacji dosyć często jest wybieran

@dominges08: to jest cope. V8 to jedna z niewielu obiektywnych zalet tego auta. Z V6 lepiej kupić sobie jakiegoś Infiniti - brzmi lepiej, jeździ lepiej, jest lepiej wykonany i rozwiązaniami technicznymi nie przypomina poloneza ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
XD to ma 530nm w serii, faktycznie nie jedzie

@fbkq: w sumie w automacie to tak średnio jedzie, deptać trzeba żeby coś się działo. I poczekać chwilę za każdym razem. W sumie jak nie jesteś przyzwyczajony do używania całego skoku pedału gazu, to może się wydawać, że nie jedzie.
  • Odpowiedz
Przeciez to jest duze a nie ma bagaznika, niewygodne, nie skręca, brzydkie i ciężkie więc nie jedzie. 5.0 nadal nie jedzie a jeśli już to tylko na wprost

@MercedesBenizPolska:
-bagażnik jak najbardziej jest, tylko niezbyt duży ma otwór załadunkowy. Dla 2 osób w zupełności wystarczy.
- bardzo wygodne i odprężające auto, skłania do kruzowania
- nie
  • Odpowiedz