Aktywne Wpisy
kaszaamanna +1190
Niestety ten wpis jest najgorszy ze wszystkich ale czuję się zobowiązany dla użytkowników którzy nas wspierali aby dokończyć historię..
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
źródło: image_picker_45AC021C-D8A9-4C7C-827A-BAC7D3D7FC96-10832-0000012E030976FA
Pobierz
splinter96 +328
POV: twój stary na twitterze
#heheszki
#heheszki
źródło: 1000014622
Pobierz

Polski rolnik któremu jak wiadomo nic nigdy się nie opłaca chce wyjść z Unii, bo narzeka, że nikt nie kupi jego mega patriotycznych Polskich jabłek.
No ale jeśli Polska wyjdzie z UE to rynek zbytu skurczy się niesamowicie albo przynajmniej mocno się skomplikuje dla rolników?
Płacę złotem dla kogoś kto mi to k---a sensownie naświetli
#polityka #bekazlewactwa #bekazprawakow #bekazpisu #bekazpodludzi #polska #rolnictwo #neuropa #4konserwy #konfederacja #rosja #sejm
źródło: GNOi1-4WsAEa0GT
PobierzPolski rolnik chce europejski rynek zbytu, ale nie chce dostosowywania się do niego. Dosyć proste.
Wyobraz sobie ze nagle państwo tworzy budżet np dla
źródło: 1000106439
Pobierzźródło: rolnik2
Pobierz-Cena ziemniaków w Polsce 2000 rok 0,50 PLN a dziś 1 PLN więc wzrost % to 100% a w odniesieniu do minimalnej krajowej 560%.
-Ceny tony pszenicy, również wzrost o około 100-150%.
-Ceny nawozów, wzrost 300-500%.
My eksportujemy do UE, my importujemy z UE. Dodatkowo wielkie sieci spożywcze zdominowały nasz rynek więc mają tutaj monopol.
Wyjście z UE spowodowałoby zwiększenie cen żywności
@Fatalista1988: rolnicy to grupa społeczna pozbawiona wykształcenia i znajomości ekonomii czyt. debile. Teraz dawaj blika.
Porównujesz nas z gigantyczną gospodarką UK, bankiem świata oraz krajem który śpi na ropie. Niech najpierw wyjdzie Słowacja czy Węgry, pooglądamy jak sobie radzą i potem zdecydujemy.