Wpis z mikrobloga

• 17
@Sin- zarzut niegospodarności czyli rozdania ukraincom autobusów zakupionych przez mieszkańców- co w tym smiesznego?

Śmieszowanie na siłe jest jak sranie na siłę.
  • Odpowiedz
  • 15
@Filipterka25 @Jariii @Sin-
Jakim urwa cudem autobusy z 2010 roku zostały wycofane z uzytkowania???
Teraz trzeba uzupełnić flotę a 16 sztuk nowych autobusów to koszt ok 30-35 milionów złotych.
Śmiem wątpić w sens tej darowizny podczas gdy na ulicach mozna spotkać dwudziestoletnie autobusy.
Wiem, że ktoś taka decyzję podjął ale nie jest to ekonomicznie uzasadnione i basta.
  • Odpowiedz
@0rdynus: wiesz że te autobusy mogą mieć po 800 000 - 1 200 000 km nawalone w codziennym miejskim użytkowaniu.
Na jakiej podstawie opierasz teorie, że wycofanie ich nie jest ekonomicznie uzasadnione?
  • Odpowiedz
@pozdroxxx666 bo autobusy jeżdżą po dwa trzy miliony kilometrów w ciągu swojej eksploatacji i taniej jest naprawiać niż udawać że się nie nadają do naprawy, wiem bo pracowałem przy naprawie autobusów
  • Odpowiedz
@pozdroxxx666 świetnie Rozumiem że potrafisz używać Gemini i innych asystentów sztucznej inteligencji ale życie w Polsce w wielu aspektach rozmija się z teoriami serwowanymi w broszurach informacyjnych producentów
  • Odpowiedz
@Dejvidek25 doskonale zdaje sobie z tego sprawę dlatego uwazam, że każdy urzednik powinien ponosic finansowe konsekwencje swoich decyzji i w pełni pokrywać je z własnej kieszeni kiedy taka decyzja nie będzie ekonomicznie korzystna.
Warto sie skupić na tym temacie i nie rozmydlać, nie rozwijać w niepotrzebne kierunki.
  • Odpowiedz
@Dejvidek25 ekologicznie... ekologicznie jest kupić nowe autobusy? Aaaaa zapomniałem eko-logiki bo przecież jak się czegoś nie złomuje lub nie produkuje na naszym terytorium to już jest eko.

Wszystko rozumiem.
  • Odpowiedz
  • 34
@0rdynus

@pozdroxxx666 bo autobusy jeżdżą po dwa trzy miliony kilometrów w ciągu swojej eksploatacji i taniej jest naprawiać niż udawać że się nie nadają do naprawy, wiem bo pracowałem przy naprawie autobusów

W Krakowie autobusy miejskie są przewidziane na 10 lat eksploatacji, zrobią max 1,5 mln km I idą na żyletki, nie robi się naprawy głównej. Wiadomo, czasem ten okres się rozciągnie do 15 lat jak w tym przypadku.
  • Odpowiedz