Wpis z mikrobloga

elo miraski, co tam ostatnio fajnego czytaliście?

szukam jakichś polecajek, bo jestem maksymalnie zamknięty w swojej bańce zawodowej i ciągle czytam jakieś g---o akty prawne albo inne komentarze do nich, przez co totalnie niemalże porzuciłem czytanie innych rzeczy.

dawajcie co tam macie, beletrystyka, poezja, jakieś instrukcje techniczne, komiksy, może coś z filozofii? coś co was ostatnio wciągnęło.

mam po prostu potrzebę zakręcenia się w innym środowisku, a myślę że to jest dobre miejsce na zebranie nowinek ze świata.

#gruparatowaniapoziomu #czytajzwykopem
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@eltanol3000: "Granice marzeń" fajny reportaż o państwach nieuznawanych. "Strup" o poszukiwaniu ofiar wojny domowej w Hiszpanii. "Brak tchu" lekka, trochę sentymentalna lektura. Cała trylogia Grzesiuka ale najbardziej "Boso ale w ostrogach". "Wspomnienia z martwego domu" to już trochę smutniejsza pozycja. "Stoicyzm na każdy dzień roku" ale tak jak wskazuje tytuł sugeruję czytać codziennie po jednej myśli. Ostatnio też czytałem "Śniadanie z Seneką"
  • Odpowiedz
@eltanol3000:

'Na wysokiej połoninie' Stanisława Vincenza ostatnio zacząłem, bardzo ciekawy opis zycia, legend, folkloru górali huculskich z początku XX wieku

Jakub Medek 'Dobrý den. Chmiel, tożsamość i luz. Polskie mity o Czechach', ciekawe i zgrabnie napisane. Autorem jest czesko-polski dziennikarz, prowadzący znanego czechofilom podkastu Czechostacja.
  • Odpowiedz