Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +585
Orlen Polski Tinder Narodowy im. św. Jana Pawła II
źródło: 84CA792C-ADA3-4C13-82CC-E9E431AC82EA
Pobierz
Amigoyamigo +216
Moja dentystka kupiła całą klatkę od dewelopera. Rozumiecie, całą klatka jest jej, na parterze zrobiła salon dentystyczny i miejsce parkingowe na swojego nowego merola, a 2 pozostałe piętra to apartamenty pod wynajem. Wchodzę na stronę stomatologa, a ona tam oferuje zabiegi z noclegiem xdddddd gdzie ja żyję Boże
#nieruchomosci
#nieruchomosci

#antykapitalizm #bekazkuca #gospodarka
źródło: IMG_0075
PobierzEstoński CIT
źródło: 10268
Pobierz@Fookingalien: @loginnawykoppl Wszystko pchali w koszty robiąc inwestycje. Także realnie zysk dla polskiej gospodarki i państwa jest wiekszy niż te 0,5%- żeby być obiektywnym, bo mają siedzibę, fabryki, pracowników i centralę w Polsce (też podatki lokalne nie uwzględnione tutaj, vat, nierchomości). Nie chcę ich bronić, bo to też słabe, ale obiektywnie dużo większym problemem są big techy i zagraniczne korpo o przychodach
Zysk wypłacony jest niski to co się dzieje z resztą pieniędzy z dochodu? Jeśli idą w rozwój to raczej powinny być ujęte w kosztach, tym samym pomniejszając dochód.
Komentarz usunięty przez autora
@loginnawykoppl: Nigdy z niego nie wyszliśmy, wypasamy teraz po prostu inne świnie. Taką nam transformację zapewnili styropianowcy w 89'
@VZee: Ale wiesz, że inwestycje to nie tylko badania i rozwój? Prowadziłeś kiedyś firmę? Zakup gruntów pod budowę fabryki, nowe maszyny itd również. Ludzie litości. Nie brońcie już tak tych bigtechów.