Aktywne Wpisy

laventel +54
Za każdym razem jak koleżanki mi opowiadają jaki dramat jest na rynku matrymonialnym z chłopami to jestem tak wdzięczna że mam swojego niebieskiego od 7 lat i jest między nami super ( ͡° ͜ʖ ͡°) #zwiazki #niebieskiepaski

kamil-tumuletz +324
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

źródło: 1000009063
Pobierz@uszyk90: Polecam zapoznać się z eksperymentem 'ustawiona gra monopoly' (rigged monopoly game). Eksperyment polegał na obserwacji ponad 100 par ludzi grających w monopoly, z tymże jedna osoba zawsze dostawała lepsze warunki gry od początku (więcej na start, nagrody liczone podwójnie itd). Jak pytano ich dlaczego wygrali, to opowiadali o swojej strategii i o swoich wyborach w grze.
@SpaceMonkey: Niedowiarku, przecież miał staż za najniższą krajową - z tego stażu odkładał, odkładał, żywił się jedzeniem ze śmietników i spał na ulicy, aż w końcu uzbierał na pierwszego flipa.
@gokotgo: Wiesz, akurat w tym eksperymencie nie chodziło o realną strategię, tylko o to, że ludzie zaczynali w nią wierzyć, kiedy dostawali przewagę znikąd. Monopoly faktycznie jest mocno losowe, ale właśnie dlatego to działało - pokazuje, jak szybko przypisujemy sukces sobie, nawet jeśli
@pieknylowca: Ogólnie nie musiał. W okolicach pandemii rzeczywiście był tak p----------y rynek że to było wykonalne. Kredyt dawali każdemu kto miał UoP (on miał) - bierzesz kredyt po kule na praktycznie zerowych stopach, kupujesz jakiekolwiek mieszkanie na flipa, robisz po taniości albo wcale i sprzedajesz za kilka miesięcy z marżą +20%
Serio jak rynek idzie do góry jak szalony to
jedyne co mnie zastanawia to jak szukajà tych okazji na flipa - ja bym sobie tak chcial