Aktywne Wpisy

SereneCipher +1
W jaki mało inwazyjny sposób zabić kogoś w książce? Że niby przypadek itp Bo pisze pisze i muszę się pozbyć typa i nie wiem jak.

Lolenson1888 +22
Uwaga konkurs
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
źródło: 416dfff53e18b9d3eec9d369076a71cd31fa9c9e7bcee53db0990c11fb192167
Pobierz

Za jazdę wzdłuż po chodniku grozi mandat 1500 zł i 8 pkt karnych. W tym przypadku właściciel pojazdu nie stawił czoła konsekwencjom. Dostał mandat z art 96 § 3, za nie wskazanie kierującego. Znając policję otrzymał dolne widełki za to wykroczenie, czyli mandat 800 zł. To pozwoliło mu zaoszczędzić 8 pkt karnych i aż 700 zł.
W komentarzu jak zwykle mandat.
#konfitura #samochodoza #uprzejmiedonosze
źródło: szalencza jazda
Pobierzźródło: niewykrycie sprawcy
PobierzTo w ogóle dziwne, że wg prawa jak komuś pożyczysz samochód to nie odpowiadasz za to w takiej samej kwocie jak za to samo wykroczenie odpowiadałby kierowca, który się przyznał. To powinno być jak z biletem na okaziciela w komunikacji miejskiej. Imienny za miesiąc w Warszawie kosztuje 180 zł a na okaziciela 230 zł czyli prawie 30% więcej. W przypadku mandatów, gdy wiesz, komu pożyczasz swoją
@panDocent: Powinien wynosić 2x maksymalna podstawa za wykroczenie, za to że nie dostajesz punktów. Nie wiesz kto robił gnój twoim samochodem to płać. Szybko się nauczysz pamiętać komu użyczasz.
@To_ja_moze_pozamiatam: Tak nie można, gdzie domniemanie niewinności! (No chyba, że nie zapłaciłeś za płatny parking to wtedy można)
W Ministerstwie Infrastruktury jest beton, który będzie tego bronić, bo sam tak jeździ i parkuje. Można zobaczyć na nagraniu u Szymona Nieradki - jeden z dyrektorów bezpośrednio o tym mówi,
@To_ja_moze_pozamiatam: no ale w Polsce z tego co rozumiem, to jest zasada domniemania niewinności. Dopiero jak masz dowody można kogoś obciążyć.
@To_ja_moze_pozamiatam: tak jest teraz z parkowaniem i mandatami. Mówisz, że samochodem kierował Kaczor Donald i pyk, po roku umorzenie bo nie wykryto sprawcy
@To_ja_moze_pozamiatam: No, zwłaszcza jak samochód jest we współwłasności małżeńskiej. Albo jest kilku współwłaścicieli. Albo samochód jest wypożyczony/w leasingu.
@Yelonek: ale jak masz bron zarejestrowana, i ktoś z niej kogoś zabije to chyba w twoim interesie jest zeby wskazać kto tą bron posiadal inaczej sie jest glownym podejrzanym
A jakby kierujący kogoś przejechał i zabił? To też mówi, że nie wie kto prowadził i dostaje jedynie mandat za
@CzeskaKura_ZLOMBOL: Nie o to chodzi. Sprawcą wykroczenia drogowego jest kierowca, nie zawsze właściciel.
@pietryna123: Za niewskazanie sprawcy bo ktoś "nie pamięta" komu użyczył samochodu powinny być z miejsca odbierane lejce i skierowanie do psychologa i na ponowny egzamin teoretyczny i praktyczny. Jeżeli ktoś nie pamięta tak prostej rzeczy - komu pożyczył samochód to istnieje uzasadniona
@piotr-glabik: Czasami wezwanie przychodzi po 3 miesiącach i rzeczywiście można nie pamiętać. Natomiast jeśli kara będzie administracyjna, to bardzo pomaga
@pietryna123: @To_ja_moze_pozamiatam: Dzień dobry panie policjancie, wskazuje że moim samochodem jechał Sasza Dychenko zamieszkały obecnie w Zaśniegoporosku na Ukrainie, ulica Krasowa 13/5, proszę go sobie szukać i mu wystawiać mandat:)