Wpis z mikrobloga

Majstry! Sprawa jest następująca, chciałbym zmienić telefon, aktualnie od dwóch lat używam Pixela 8 Pro, nie jestem do końca zachwycony, moimi priorytetami w telefonie są aparat i bateria. Pixel baterie ma średnią, praktycznie dwa razy dziennie go ładuje a zdjęcia może i są super jakości ale jakieś takie wyprane, może zbyt naturalne. No i teraz tak patrząc na DXOMark (nie wiem na ile to jest wiarygodne źródło przyznam), no to lecąc od góry Huawei - brak usług google, Oppo/Vivo - niedostępny w polskiej dystrybucji, Iphone - raczej odpada, Xiaomi Ultra - też oficjalnie niedostępny, kolejny pixel - średnio. Wychodzi na to, że nie ma na co wymienić telefonu aktualnie. #smartfon #telefony #xiaomi #pixel #oppo #smartphone #vivo
djlasuch - Majstry! Sprawa jest następująca, chciałbym zmienić telefon, aktualnie od ...

źródło: dxo

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@djlasuch: jak dla mnie iphone 16 pro max robi naprawdę świetne zdjęcia. Jednak z racji tego, że nie jestem iphonowy, system apple nie jest dla mnie. Też czekam na jakieś przyszłoroczne premiery, bo obecnie to nic ciekawego rynek nie ma do zaoferowania
  • Odpowiedz
@djlasuch: nie pchaj się w hyperos, to taka porażka że szkoda gadać.
Ostatnio nawet wycofali aktualizacje bo w części telefonów przestał działać internet mobilny, a bateria padała sama z siebie po kilku godzinach.
Oczywiście zapowiedzieli łatkę pod koniec listopada, taki tam miesiąc z telefonem bez neta musi być fajny.
  • Odpowiedz
@djlasuch też mam 8 pro i też mnie czasem irytują te aż za naturalne zdjęcia. Sama jakość super, ale mogłi by dodać jakąś opcje żeby delikatnie kolory podkręcić, a nie bawić się każdym zdjęciem z osobna. Ale bateria mi akurat wystarcza bez problemu na cały dzień.
Gdybym miał wymieniać to bym miał taki sam problem jak Ty, lecz raczej posiedzę jeszcze z rok na tym i wymienię na 11, bo ogólnie
  • Odpowiedz
  • 2
@Jurajski_Wedrowiec: prawdę mówiąc ja się trochę zawiodłem, aktualizacje miały być, wsparcie etc. funkcji "add me" z pixela 9 nie ma do dziś, a już jest 10tka, samsung dostaje nowości szybciej niż pixel, no generalnie dużo obietnic i tyle z tego.
@SpeeDKB tak jak piszesz, żebym nad każdą fotką nie musiał ślęczeć, w moim xiaomi 11t pro było pstryk i mogłem wrzucać na instagrama bez żadnych filtrów i cudowania,
  • Odpowiedz
@djlasuch poprzedni mój telefon to też było 11t pro :D widzę ta samą ścieżką podążamy :) Fajne szybkie ładowanie, którego myślałem że będzie mi brakować, ale bateria przez to szybko straciła swoją żywotność
  • Odpowiedz
  • 1
@SpeeDKB: ja trochę przechytrzyłem i tej ładowarki oryginalnej używałem tylko jak była potrzeba a tak to jakąś zwykła która ładowała w tą godzinę czy dwie, stąd też kolega, który go kupił ode mnie używa do dziś :)
@assninja daj już spokój z tym zabawkami dla bananów, cytując "lol" xD
  • Odpowiedz
@SpeeDKB: @djlasuch https://www.youtube.com/watch?v=kLS5Cg_yNdM

Szybkie ładowanie nie degraduje baterii, znacząco bardziej niż ładowanie wolne, czy ładowanie między 20%, a 80%. Higiena aplikacji, czy nierozładowywanie do 0% jest ważniejsze.

Huawei na Gbox spoko. Używałem w Pura 70 Pro. Zdjęcia też klasa.
Jesli chodzi o chińczyki Oppo/Vivo to tylko przez https://tradingshenzhen.com/en/, bez cła. Poczytać u nich, czy mają to czego potrzebujemy. Brak pojedyńczych pasm
zalozycbukmacherkewafryce - @SpeeDKB: @djlasuch https://www.youtube.com/watch?v=kLS5C...
  • Odpowiedz
@zalozyc_bukmacherke_w_afryce Powiedz to mojemu staremu Xiaomi, któremu po 2 latach bateria leciała w oczach :D Nie wiem czy to od szybkiego ładowania czy od czego, ale w aktualnym Pixelu po 1.5 roku nie zauważyłem żadnego zużycia baterii, trzyma jak nowy, a użytkuje go tak samo.
  • Odpowiedz
@djlasuch: Xiaomi 15 Ultra jest normalnie dostępny w Polskiej dystrybucji. Xiaomi opłaca się kupować od razu na premierze (czyli w marcu), bo dorzucają wtedy inny produkt o wartości 1-2k pln.
  • Odpowiedz
@djlasuch: Pixela się bierze dla jego czystości, braku zwiech, dla niesamowitego aparatu, który jak sam piszesz robi świetnie naturalne zdjęcia - a o to chodzi, nie o masę efektów i post-processingu. Używam Pixeli od lat i za każdym razem jak dostaje do ręki coś innego to cieszę się ze swoich Pixeli. Obecnie siedzę na Pixelu 9a (tak, tak, bieda wersja...) i zamieniłbym go chyba tylko na Pixela z wersją bez
  • Odpowiedz