Wpis z mikrobloga

Jakieś doświadczenia z domami prefabrykowanymi? Bo jestem zainteresowany domem ale przez to że niechciałbym się użerać z ogarnianiem budowy i ziutków przez dwa lata to skreśliłem zakup działki i budowę od 0.

Ale z jak rozumiem prefabrykowany idzie dużo sprawniej i mniejsza szansa że ktoś coś spieprzy? Cenowo wychodzi też taniej czy podobne kwoty za podobne metraże? I czy "zwykły" dom jest lepszy od takiego prefabrykanta pod jakimiś względami bo jakoś nie widzę żeby ludzie się na to rzucili?

#nieruchomosci
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Parmenides69: jak się interesowałem domem z keramzytu/betonu to wychodziło drożej niż tradycyjnie. Dodatkowo problemy z modyfikacja takiego domku (np.przeniesienie przylaczy po wybodowaniu). Jakbym miał działkę to pewnie bym zaryzykował i taki dom postawil xd
  • Odpowiedz
Ale z jak rozumiem prefabrykowany idzie dużo sprawniej i mniejsza szansa że ktoś coś spieprzy? Cenowo wychodzi też taniej czy podobne kwoty za podobne metraże? I czy "zwykły" dom jest lepszy od takiego prefabrykanta pod jakimiś względami bo jakoś nie widzę żeby ludzie się na to rzucili?

@Parmenides69: ja budować nie budowałem ale interesowałem się tematem. I trochę poczytałem se. Ogólnie taki dom prefabrykowany z betonu czy keramzytobetonu nie jest
  • Odpowiedz