Wpis z mikrobloga

#eu4 #eu5
czy ta 'przecietna satysfakcja' jako czynnik w modyfikatorze 'dobrobyt w prowincji' to bierze sie po prostu z wywazonej satysfakcji stanowej ludnosci? czu z czegos innego?

btw jest jakis sposob zeby scorowanie prowincji nie trwalo az tak dlugo?
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FormalinK: Działa, musiałeś corować bo pewnie dałeś mu tuż przed wchłonięciem nowe provki, a skoro on nie zdążył scorować to ty też tam ich nie będziesz mieć po wchłonięciu
  • Odpowiedz
@asenjo: satysfakcje sprawdzisz mapmodem z taką zielona maska. Generalnie po części zadowolenie stanu, trochę (nie)zadowolenie z dostępności dóbr, w większości poziom akceptacji kultury i religii.
  • Odpowiedz
  • 0
@Xianth2: mhm, czyli tak ten miks wyglada. mam rozumiec, ze najwieksza wage ma zadowolenie stanowe?

teraz jestem w c------j sytuacji, bo mam poziom satysfakcji do ktorego "dazy" stan na poziomie jakichs 35-40% i albo bede mial niezadowolona ludnosc, albo znowu sila korony spadnie z jakichs 45% do gownianego poziomu, bo porozdaje przywileje. ciezki wybor
  • Odpowiedz
@asenjo: jak dla mnie to kultura/religia jest najważniejsza, bo jak przejąłem niepolskie niechrześcijańskie ziemię to mieli flat 0 proc. Dlatego moi wasale nie tylko integrują ale też zmieniam im religie i kulturę np Moskwa jest już katolicka (łatwo, bo wszyscy zaczynają z wysokim spiritualism) ale Polaków tam mało (znowu spiritualism).
  • Odpowiedz