Wpis z mikrobloga

• 4
@VladChat: Prezydent, który ma na uwadze dobro kraju, a nie jednej konkretnej partii, mógłby akurat być przydatny jako swego rodzaju "zawór bezpieczeństwa". No ale to by naród musiał najpierw wybrać kogoś odpowiedniego, a na to w tym kraju ewidentnie nie ma co liczyć.
  • Odpowiedz
@fizyk20: dla mnie najlepszy, stawia opór tym bandyckim zachowaniom Tuska, Bodnara, czy Żurka, którzy rządzą całkowicie bezprawnie, zdemolowali już media, sądy, prokuraturę
  • Odpowiedz
  • 2
@podbrodek: Bezprawie to się zaczęło w 2015 od nieopublikowania wyroku TK. A potem już było tylko z górki. Ale wiem, że dla pana pisowskiego polskiego Polaka z Polski to może być za trudne do ogarnięcia.
  • Odpowiedz
  • 3
@podbrodek: No, oświeć mnie, co tam Trzaskowski zrobił takiego strasznego według pisowskiego umysłu.

Jedyne co wiem że mu można zarzucić, to że głupio świętował zwycięstwo na podstawie niepewnych wyników. Ale brzmi jakbyś miał na myśli coś poważniejszego niż taką błahostkę.
  • Odpowiedz
@fizyk20: W praktyce prezydent z własnego obozu nie jest żadnym wentylem bezpieczeństwa, z obozu przeciwnego jest hamulcowym, a w skrajnym przypadku to zwykłe liberum veto pod inną nazwą. Poza tym nie stanowi żadnej wartości dodanej i wszystko, co robi równie dobrze może robić premier/minister spraw zagranicznych.
  • Odpowiedz
Prezydent, który ma na uwadze dobro kraju, a nie jednej konkretnej partii, mógłby akurat być przydatny jako swego rodzaju "zawór bezpieczeństwa"

@fizyk20: No właśnie taki pewnie był zamysł. Wyszło tak sobie.
  • Odpowiedz