Aktywne Wpisy

splinter96 +150
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Basti91 +12
Dla dobra zwiazku musialem zrezygnowac z treningow - niestety byly one nie do pogodzenia z naszym stylem zycia i oczekiwaniami #rozowypasek - chciala spedzac wiecej czasu razem.
Dajcie jakiegos plusa na pocieszenia, jezdzilem na zawody w grapplingu, mialem jechac w przyszlym roku na amatorskie mma, mam jakas pustke w zyciu, bardzo brakuje mi ruchu i przyjaciol z maty (╯︵╰,)
Mam ciezary na strychu i psa, bede sie
Dajcie jakiegos plusa na pocieszenia, jezdzilem na zawody w grapplingu, mialem jechac w przyszlym roku na amatorskie mma, mam jakas pustke w zyciu, bardzo brakuje mi ruchu i przyjaciol z maty (╯︵╰,)
Mam ciezary na strychu i psa, bede sie

W wypadku prawicy odpowiednikiem jest lewak, co wydaje mi sie językowo i logicznie w miarę zrozumiale; lewakiem jest po prostu osoba o lewicowych poglądach, co moze byc dość pojemne.
Faszyzmu tymczasem nie rozumiem. Ot, jedna z setek ideologii prawicowych, ani lepsza ani gorsza od pokrewnych, dziś praktycznie wymarła i poza lewicową bańką nawet nazwa nie jest używana. Tymczasem jesli poczytać razemkową bajeczkę to f-----m jest wszędzie. Nawet Czarzasty jest faszystą bo wszedł do faszystowskiego rządu faszystowskiego Tuska?
Ten p-------c na punkcie faszyzmu u razemków ma jakies zakotwiczenie w literaturze? W filmach których nie znam? Dlaczego tą rytualną pałką na przeciwników jest f-----m a nie syndykalizm, korporacjonizm czy imperializm?
#kiciochpyta #antykapitalizm
Słowo f-----m nie jest lustrzanym odbiciem słowa lewak. Lewak jest wymyślony jako epitet na całą stronę spektrum. F-----m ma natomiast konkretne cechy, które w debacie wracają, bo są opisem pewnych zachowań politycznych, a nie etykietą ogólną na przeciwników. Dlatego nie ma symetrii.
Dla lewicy f-----m nie funkcjonuje jako rytualne
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzNa jakiej zasadzie faszolem jest nieszczęsny dziadzia Korwin, abstrahując od tego czy bredzi czy nie?
Dlaczego faszystą bywa nazywana Eliza Michalik, Tomasz Lis, łysy z exmitera czy Rafał Brzoska?
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzPrzy czym nie twierdzę ze po drugiej stronie jest jakoś wybitnie lepiej, widziałem nawet wewnątrz Konfederacji jak bosakowcy nazywali memcenowcow lewakami i vice versa.
To jest mechanizm obecny po obu stronach, w czasie sporu puławian z natolinczykami w PZPR obie strony tez twierdziły, ze druga strona ma odchylenia prawicowo-nacjonalistyczne, mimo że to jedne
nie słuchać, nie czytać, rozliczać za działanie
@thorgoth: to teraz przeczytaj to:
https://dzismis.com/2021/11/29/14-cech-charakterystycznych-dla-faszyzmu/
Mam nadzieję że pomoże w zrozumieniu.
Gdy towarzysze wtracali Gomulke do więzienia tuż po wojnie, on tez mial mieć "odchylenie faszystowskie". Tak przynajmniej relacjonuja to jego koledzy komunisci w książce-wywiadzie Teresy Toranskiej Oni. Ni cholery w biografii towarzysza Wiesława nie widzę takich przejawów