Od kilku dni w polskim internecie jest gigantyczny kwik o tę grafikę. No ale kto normalny zapierdaIa ponad 100 km/h w zabudowanym, i około 200 na ekspresówce/autostradzie? Zdawałoby się, że taki przepis uderzy tylko w jakichś Sebixów prujących swoimi bmkami po wsiach stwarzając zagrożenie, gdzie nie ma żadnych kontroli, albo tych notorycznie jeżdżących na zderzaku i migających światłami żeby im natychmiast zjechać z lewego pasa na drodze szybkiego ruchu xD #polskiedrogi #prawojazdy #samochody #motoryzacja
Będą pakować do więzień za coś co parę lat temu było legalne 🤡
Skoro Polska jest w czołówce liczby wypadków w Unii Europejskiej pomimo skokowej poprawy jakości dróg, nowej infrastruktury to znaczy że jakaś przyczyna tego jest. Mentalność i wieczne zapierdaIanie w ciągłym pośpiechu
@Lolenson1888: co do zasady się zgadzam, ale z drugiej strony mam świadomość, że znak terenu zabudowanego jest stawiany jak padnie, często łamiąc przepisy. Do czego zachęca urzędników nawet policja, argumentując to "poprzez bezpieczeństwa", która należy czytać tak, że łatwiej jest im wyrobić normy i zabierać prawo jazdy. A znak jest w szczerym polu. Polecam kanał Usuń Znak na YT, który próbuje walczyć z tymi patologiami. Jeśli zaostrzają kary w związku
@niegwynebleid: chwilowy błąd to z-----------e ponad 100 w zabudowanym? XD Przecież nawet jakbyś jechał 100km/h zamiast 90km/h bo tyle jest na jednopasmowej to po zauważeniu znaku hamujesz z łatwością poniżej 100km/h. Przecież twoja linia obrony to jo nie chcioł, jo nie wiedzioł. Jak jesteś takim uposiem, że nie potrafisz jeździć puszką ważącą więcej niż tonę, która może kogoś zabić to nie wsiadaj za kierownice. Proste.
normalny? nikt. ale dużo polaków jest nienormalna. nie bez powodu jesteśmy top2 UE pod względem śmierci na drodze. polacy po prostu gdzieś mają pezepisy i uważają że wiedzą wszystko lepiej
@niegwynebleid: no ja nie widzę problemu żadnego. Jestem kierowcą już dobre 9 lat i nigdy mnie nie zaskoczył znak teren zabudowany pojawiający się znikąd. Ok czasem jakiś denerwował bo jedziesz wiochą, gdzie jest kilka domków na krzyż, ale skoro ustawodawca dał znak zabudowany to jest zabudowany i c--j. No i mieszkańcy na takim wypizdowiu też słyszą różnicę w samochodach jadących 50km/h, a 90km/h.
@Lolenson1888: Wjechać 101 na zabudowany z drogi krajowej nietrudno. wjechać 120 z jakiejś obwodnicy i dwupasmówki na dwupasmową wewnątrz miasta z ograniczeniem do 60km też.
@niegwynebleid: znaki teren zabudowany na tej krajowce zniknely? obowiazkiem kierowcy jest znajomosc znakow/przepisow i ich stosowanie, czy cos sie zmienilo?
@Lolenson1888 tymczasem ja chad, przepisy ruchu drogowego enjoyer, jadę se na pełnej wyjebce i kisnę wewnętrznie z przegrywow, którym zabierają wolność do z-----------a. XD
@orgin246: Chyba mało jeździsz albo nie ruszasz się poza główne drogi Polski A xD. Tylko taka osoba może pisać takie głupoty o tym p---------u na naszych drogach.
@goferek: tak tak tak, to się nauczysz nie wciskac mocniej gazu i tyle. Ja jadać uzywam mózgu, przewiduję dwa kroki do przodu. Zycie nauczyło że polski kierowca to jeden z najgorszych w europie. A w sprawie chamstwa jest na podium
No ale kto normalny zapierdaIa ponad 100 km/h w zabudowanym, i około 200 na ekspresówce/autostradzie? Zdawałoby się, że taki przepis uderzy tylko w jakichś Sebixów prujących swoimi bmkami po wsiach stwarzając zagrożenie, gdzie nie ma żadnych kontroli, albo tych notorycznie jeżdżących na zderzaku i migających światłami żeby im natychmiast zjechać z lewego pasa na drodze szybkiego ruchu xD
#polskiedrogi #prawojazdy #samochody #motoryzacja
źródło: e3e8b5c9aace5a93c95bdbdc6c67ce8ebac3d0b7efda822d48727dd6207f1483
PobierzSkoro Polska jest w czołówce liczby wypadków w Unii Europejskiej pomimo skokowej poprawy jakości dróg, nowej infrastruktury to znaczy że jakaś przyczyna tego jest. Mentalność i wieczne zapierdaIanie w ciągłym pośpiechu
Przecież nawet jakbyś jechał 100km/h zamiast 90km/h bo tyle jest na jednopasmowej to po zauważeniu znaku hamujesz z łatwością poniżej 100km/h. Przecież twoja linia obrony to jo nie chcioł, jo nie wiedzioł. Jak jesteś takim uposiem, że nie potrafisz jeździć puszką ważącą więcej niż tonę, która może kogoś zabić to nie wsiadaj za kierownice. Proste.
@wykopcel: i co kłamiesz oszuście?
https://moto.rp.pl/jak-jezdzic/art41005721-oto-najbardziej-niebezpieczne-kraje-w-ue-statystyki-wypadkow-drogowych-w-europie
nie ma żadnego top2, 9 miejsce w ue.
Takich jak ty podżegaczy do ograniczania praw powinno się... wiadomo co.
No i serio pomyśl, że samochód to
źródło: 1000047699
PobierzNaviExpert, ja.
@goodlife1: weź wyjdź
źródło: dd46a226e70c08158609800b62e91fe014c0aa11
PobierzTylko taka osoba może pisać takie głupoty o tym p---------u na naszych drogach.
@Wynoszony: A ja myślałem, że priorytetem w transporcie jest przemieszczenie się z punktu A do B. Priorytet jako bezpieczeństwo to błąd logiczny.
@orgin246: o ile da się zauważyć
źródło: 000H9UU2OF5EMXTA-C461
Pobierz@Piskariota15: uwaga, rzucam! Mam nadzieję, że w ciebie nie trafiłem