Wpis z mikrobloga

Od przyszłego roku chciałbym się przeprowadzić do innego mieszkania, znalazłem kilka ciekawych ofert, ale wszędzie cena mi nie do końca pasuje, nie mówię o jakichś dużych kwotach, tylko jakieś 100-200zl i chciałbym się dowiedzieć z czyjegoś doświadczenia, czy agencje nieruchomości idą często na rękę i zgadzają się obniżyc trochę czynsz? Nie mam niestety czasu i zbytniej ochoty dzwonić pod każdą ofertę i się dopytywać, bo wiem, że i tak nikt mi nie udzieli takiej informacji od ręki.
#nieruchomosci #wynajem
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mateo2111: powiedz że chcesz 100-200 zł mniej i albo się zgodzą (bo nie ma innych chętnych) albo się nie zgodzą (bo jest popyt). Chociaż przy zmianie może być ciężko jako że właściciel cię nie zna. Łatwiej gdybyś dostał podwyżke i wtedy powiedział że nie i oni już wiedzą że jesteś dobrym najemcą (jeżeli jesteś xd) i mogą pójść na rękę.
  • Odpowiedz
Nie mam niestety czasu i zbytniej ochoty dzwonić pod każdą ofertę i się dopytywać, bo wiem, że i tak nikt mi nie udzieli takiej informacji od ręki.

@mateo2111: jak będziesz się targował przez telefon to nikt cie i tak nie potraktuje poważnie. tak to niestety działa.
  • Odpowiedz