Wpis z mikrobloga

Przez tysiące lat ludzie poświęcali zdrowie i życie, aby bronić granic swoich krajów, a od 10 lat Europa jest masowo zalewana najgorszymi możliwe facetami na ziemi - i jeszcze często "europejskojęzyczne" rządy płacą z podatków na ich utrzymanie XD

Przecież jeszcze 15-20 lat i nie odróżni się Europejskich miast od tych w Etiopii czy Afganistanie...

Pomijam już to, że możliwe że nasze wnuki, mówiąc poprawnie, mogą nie być "za bardzo do nas podobne..."

wqeqwfsafasdfasd - Przez tysiące lat ludzie poświęcali zdrowie i życie, aby bronić gr...

źródło: 580850496_1151435297097618_2029502952162088756_n

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przez tysiące lat ludzie poświęcali zdrowie i życie, aby bronić granic swoich krajów,

@wqeqwfsafasdfasd: jak już jedziemy w takie okrągłe populizmy to wszystkie kraje świata zostały założone przez migrantów, jedne dawniej, inne całkiem niedawno (USA). Więc walka w obronie granic to nic innego jak starcie wcześniejszych migrantów z późniejszymi.

Nie żebym popierał jakoś szczególnie masową migracje ale dla mnie obcokrajowiec który tu uczciwie pracuje i płaci podatki jest lepszym współobywatelem
  • Odpowiedz
@wqeqwfsafasdfasd: Skoro ma wpięty mak, to rozumiem, że to z perspektywy Angola? W sumie mem dosyć zabawny w kontekście tego, że w wojsku Brytyjczycy mieli pod swoją komendą pewnie ponad 2 miliony Hindusów podczas II wojny światowej.
  • Odpowiedz
dla mnie obcokrajowiec który tu uczciwie pracuje i płaci podatki jest lepszym współobywatelem niż wielki Polak patriota żyjący z socjalu i walący browarki od rana

@thorgoth:

Tylko że potem syn czy wnuk tego obcokrajowca lata z nożem po tramwaju. Albo okazuje się, że super pracuje a po pracy wraca do swojej 12 letniej żony którą bije bo "tak został wychowany".

Jeśli komuś nie przeszkadzają migranci z Azji, Afryki czy Ameryki
  • Odpowiedz
Tylko że potem syn czy wnuk tego obcokrajowca lata z nożem po tramwaju

@wqeqwfsafasdfasd: różnie z tym bywa.
Pod Warszawą jest całkiem spora diaspora Wietnamczyków, przyjechali głównie handlować tekstyliami. Ich synowie a teraz wręcz wnuki dalej ciężko pracują, kończą polskie uczelnie, nie słyszałem żeby latali z nożami po tramwajach.
Za to polscy Polacy z Polski bywa że
  • Odpowiedz