Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z przytłoczeniem w pracy zdalnej?

Miraski jak żyć? Większość miesiąca pracuje z domu, nie mam znajomych. Coraz bardziej przytłacza mnie to siedzenie w domu i czuje się tym zestresowany. Udało mi się złapać robotę po godzinach na magazynie, więc udaje mi się póki co wyjść 2-3 w tygodniu i chociażby poprzerzucam sobie towar i coś zarobie i poprzebywam między ludźmi, chociaż za bardzo rozmowny nie jestem, zawsze wolałem słuchać.

Dzięki temu że podjąłem dodatkową pracę to w sumie zaczęło mi być czasami lżej, przyjdę wykończony z roboty, to jak wraca do domu to zaczynam czuć takie błogosławieństwo, że sobie odpocznę w końcu, jak pracuje zdalnie to tego nie mam.

Zastanawiam się co zrobić? Może gdybym przeniósł sobie stanowisko np. do kuchni, i tam spędzał ten stresujący czas, a pokój gdzieś śpię zostawił na spanie i relaks to może by się odmieniło? Mam kawalerkę więc za bardzo opcji nie mam.

Może poznanie jakichś nowych osób coś by pomogło, żeby mieć na czym "zawiesić" myśli, bo też np. tak mam że nadchodzi weekend i nawet się już nie ciesze, bo co mam robić, siedzę w domu i denerwuje mnie już nawet jak sąsiad za ścianą słucha telewizora albo jak słychać jak nademną chodzą sąsiedzi.

Tylko gdzie kogoś poznać?

ja 30 lat.

nawiązanie do mojego poprzedniego wpisu https://wykop.pl/wpis/83590943/jak-znalezc-sens-w-pracy-i-zyciu-https-mirko-pro-m

#depresja
#niebieskiepaski
#feels
#pytanie
#jakzyc
#pracazdalna
#homeoffice
#praca
#pracbaza
#korposwiat

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

@mirko_anonim +11
✨️ Jak znaleźć sens w pracy i życiu?
Miraski, mam pytanie, bo ostatnio duzo sie nad tym zastanawiam. Ja #niebieskipasek lat ok 30, po szkole średniej, pracuje od 18 roku życia, kokosów nigdy nie zarabiałem, mieszkam sam, mieszkanie wynajmuje, no i tak sobie pracowałem a to
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim z poznawaniem ludzi nie ma lekko, nie pomogę tu, ale jak dla mnie bardzo dobrym pomysłem jest przeniesienie pracy do innego pomieszczenia, na mnie podziałało. Do tego dołącz spacery - fajnie by było pół godzinki przed pracą na dotlenienie i złapanie słońca i po pracy godzina na odpoczynek od ekranów. Spacer albo rower jeśli masz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Sprawdź, czy w twoim mieście nie ma w galerii handlowej stref coworkingu. Może nawet kogoś ciekawego tam poznasz. Z innych pomysłów, to może zacznij jakieś studia podyplomowe, czy coś, żeby głowę zająć.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: może po prostu nie jesteś osobą która powinna pracować na długą metę zdalnie?

dla większości osób aka. "normików" to przecież zdalna jest nie do wytrzymania - bo nie można gadać z nikim, wyjść na kawkę

jeszcze jak szybciej się wyrobisz z robotą to sam nie wiesz co począć z tym nadmiarem czasu wolnego xd

moim zdaniem by Cię wyleczył 1 miesiąc pracy takiej full fizycznie w magazynie z tymi
  • Odpowiedz
z poznawaniem ludzi nie ma lekko, nie pomogę tu, ale jak dla mnie bardzo dobrym pomysłem jest przeniesienie pracy do innego pomieszczenia, na mnie podziałało. Do tego dołącz spacery - fajnie by było pół godzinki przed pracą na dotlenienie i złapanie słońca i po pracy godzina na odpoczynek od ekranów. Spacer albo rower jeśli masz

Odpowiedz

@BillieJane: no to są takie podstawy pracy zdalnej, też żeby mieć osobne miejsce do
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ogolnie praca przytlacza, chyba ze jest to typowo cos interesujacego jak np. aktorstwo czy cos takiego. takze powinienes sie cieszyc tym, ze np. dobrze placa, albo ze jest to stabilna praca
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja mam tak samo. Z braku kontaktów zacząłem zagadywać laski w żabce. Jak im się nudzi to z 10min można pogadać xD
A tak serio to znajdź sobie jakiekolwiek hobby związane z kontaktami z ludźmi. Najlepiej nie online. Nie mówię że ma ci się to turbo podobać. Tak żebyś mógł zaliczyć smalltack, posłuchał o problemach innych, a nie tylko o swoich.
Nie wiem, może jakieś kółko różańcowe? Klub szachisty,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Najprostrzy sposób, znajdź sobie zainteresowanie kompletnie nie związane z Twoją pracą i najlepiej poza domem - czyli krótko mówiąc idź w sport.

Polecam ściankę wspinaczkową, najlepiej bouldering bo wydaje mi się, że to bardziej "towarzyski" sport niż wspinanie z liną i ma bardzo niski próg wejścia bo na początek jedyne co potrzebujesz to buty sportowe.
Mega społeczny sport, ludzie sami zagadują a jak się zapiszesz na sekcje to już na pewno kogoś
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: @Dietetyq
Nie doceniasz tego co masz, naprawdę wiele osób chciałoby na twoim miejscu pracować z domu. A w pracy są tylko znajome twarze, a nie koledzy. Ja cenię sobię swobodę pracowania z każdego miejsca na ziemi i wywalone. A jak nie masz do kogo się odzywać to po pracy siłownia, jakieś spotkania kółka zainteresowań, kursy itd.
  • Odpowiedz