Wpis z mikrobloga

#agd #budowadomu #remontujzwykopem #kiciochpyta #lodowka #piekarnik
Cześć wszystkim,
Szukam sprzętów AGD do remontu/kuchni – poniżej są wybrane linki do ofert, które rozważam:

Electrolux SaphirMatt® SE CIV63443CT – link

Electrolux Zmywarka do zabudowy – link

Electrolux Zamrażarka LUS7ME28X No-Frost – link

Electrolux Lodówka do zabudowy ERD6DE18S1 – link

Electrolux Zmywarka do zabudowy EEG48500L 60 cm – link

Electrolux Piekarnik do zabudowy LOD8P39Z (czarny, termoobieg + termosonda) – link

Moje pytania

Co myślicie o wyborze lodówki i zamrażarki w zabudowie versus modele wolno stojące?

Widziałem promocje typu „5 produktów jeden za 1 zł” oraz zwrot na BLIK od Electrolux przy zakupie sprzętów za minimum ~1500 zł. Czy taka promocja ma sens jeśli dobieram sprzęty, które już w normalnej dobrej cenie spełniają moje wymagania? Czy lepiej nie brać ich “na promocję”
Czy ktoś korzystał z takich promocji i może powiedzieć, czy naprawdę była to opłacalna okazja?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lukaschels: nie ma linków

promocje są ok jak to faktycznie promocja, w tych promkach "piąty za 1zł" często sklepy zmuszają do kupowania tego co sami chcą sprzedać przez dodawanie fałszywych promocji do produktów jakich nie chcą sprzedać tym samym wykluczając je z "5 + 1zł" z tytułu nie łączenia promocji

patrz pierwsze co czy cena jest normalna czy sztucznie
  • Odpowiedz
Co myślicie o wyborze lodówki i zamrażarki w zabudowie versus modele wolno stojące

@lukaschels: wolnostojące mają większą pojemność ale mogą być nieco głośniejsze od zabudowanych. Dla mnie wybór wolnostojącej był podstawą.

Czy taka promocja ma sens jeśli dobieram sprzęty, które już w normalnej dobrej cenie spełniają moje wymagania

musisz sobie przekalkulować, może bardziej będzie się opłacać wzięcie np. na 2 paragonu po 2-3 sprzęty niż na jednym 5 sztuk.
  • Odpowiedz
Co myślicie o wyborze lodówki i zamrażarki w zabudowie versus modele wolno stojące?

@lukaschels: To tak:
Droższa (nie dość że lodówka droższa to dodatkowo dolicz 1-2k zł za zabudowę meblową do tej lodówki)
Głośniejsza
Mniejsza
  • Odpowiedz
@lukaschels: osobiście nie brałem na siłę, ale mimochodem w RTVeuroAGD były rabaty narastające, i wpadł mi 2 sprzęt za 30% taniej. Wtedy też piąty produkt był za darmo, ale po czasie stwierdziłem że to wymusza kupowanie 5 drogich rzeczy, aby rabat miał większą wartość nominalną.
Warto też objechać jakieś mniejsze salony AGD, jest dużo innych sprzętów i marek spoza bańki dużych sieci (które i tak tworzą zbliżone do siebie grupy
  • Odpowiedz