Wpis z mikrobloga

Spotkaliście się z teorią, że wszystko trzeba robić do upadku czy to przysiady inne boje, boks pompki, każdą aktywność fizyczną?

Podczas upadku gdy już nie masz na nic siły i ciało opada, pojawia się mechanizm koncentracji na innych rzeczach niż ból życia. Jak go poznasz, mam nadzieje że będziesz miał cel by jak najczęściej się pojawiał. A trenujac w ten sposób zmiany w ciele też zaczną się pojawiać, być może po kilku miesiącach.

23 latkowi przepiszą TRT bez problemów?
#mikrokoksy #silownia #sport
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@przegro_pisarz: Idiotyczne podejście, szczególnie np. w sportach wytrzymałościowych gdzie baze tlenową budujesz w przedziale 60-75% tętna maksymalnego i jakiekolwiek piłowanie powyżej tego sprawia, że pracujesz nad innymi parametrami i przemianami.
Co do twojego pytania, to na c--j ci TRT w wieku 23 lat?
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: na izolacjach normalnie jedziesz 2 serie do upadku, najlepiej jeszcze z nie pełnymi repomi na dobicie, ale w siadzie czy w martwym nie jest to wskazane, bo zajedziesz CUN szybko.
główne boje są mocno techniczne, dlatego więcej daje ćwiczenie techniki, niż piłowanie to odciny i załamaniem techniki
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz Wielu trenerów których znam prowadzi treningi podopiecznym gdzie większość ćwiczeń w danym planie jest do upadku mięśniowego, ale nie każde. Oni sami też trenują do upadku w większości ćwiczeń, ale nie w każdym. Wszystko pewnie zależy od tego jak jest ułożony plan - czy na daną partię mięśniową (bo jak masz 3 ćwiczenia na ten sam mięsień to ciężko mówić o robieniu upadku przy każdym bo już ten mięsień przy
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz nie masz hajsu na terapeutę ani trenera personalnego, który by cię sensownie poprowadził, ale na TRT się znajdzie?
Już pomijając, że prawdopodobnie się na to nie kwalifikujesz.
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: nawet 40 latkowi lekarze nie chcą przepisywać testosteronu. Zostaje ten spod lady. Mam nadzieję że pomogłem. A jeżeli chodzi o trenowanie do upadku to są różne teorie. Ja zazwyczaj staram się robić po 8 powtórzeń na 3 serie. Jeżeli robię to już swobodnie i technika nadąża to zwiększam ciężar o 2.5 kg bo zazwyczaj hantle na siłowni takie są, że ciężary są co 2,5 kg - 7,5/10/12,5/15/17,5 itd
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: no to jeżeli tak robisz i robisz 2x8 swobodnie np 16 kg to zwiększ ciężar o 2 kg i rób aż znowu będziesz robił swobodnie 2x8. Pamiętaj, że technika musi być dobra bo ego to sobie można poćwiczyć w domu i poza tym wstyd przy ludziach próbować udowadniać jakim to jest się siłaczem z bożej łaski.

Poza tym technik jest wiele, Ty robisz 2x6/8 i nazywasz to męskim zakresem.
  • Odpowiedz
@dsomgi00: @onepnch @prolol @cytmirka @srul2016

Ja mu "doradziłem" ale zaczynam żałować. "Zapomniał" dopisać, że rozmawialiśmy ale o zdrowiu psychicznym a nie o treningu siłowym. Tak samo jeśli chodzi o testosteron czy witaminę d3, żeby zbadał czy nie ma niedoboru w kontekście zdrowia psychicznego bo mają wpływ ¯\(ツ)/¯ Nie wiem czy uczestniczę w jakimś eksperymencie czy o co chodzi ale dam spokój.
tomasz-aleksander-barania - @dsomgi00: @onepnch @prolol @cytmirka @srul2016 

Ja mu "...

źródło: Screenshot 2025-11-12 at 12-54-34 Gdy myślę o sobie w relacjach z kobietami to jestem połączeniem Roland... (@przegro_pisarz) Wykop.pl

Pobierz
  • Odpowiedz
@tomasz-aleksander-barania: To pewnie jeden z kolejnych dzieciaków co uległ propagandzie tik tokowych góru od testosteronu "hurr durr mamy kryzys męstwa, dzisiejsi faceci mają 2 razy mniej testosteronu niż ich dziadkowie, 500 ng/dl to za mało!!!!!!!!!!!!!!!!!" xD
  • Odpowiedz
@tomasz-aleksander-barania: dokładnie trening siłowy nie ma pozytywnego wpływu na psychikę i trzeba robić trening psychiczny do upadku codziennie. To wyleczy wszystkie moje zaburzenia. Biorę codziennie 8000IU D3+k2 + kreatyna 5g.

wstyd przy ludziach próbować udowadniać jakim to jest się siłaczem z bożej
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz przysiady robię tylko do upadku godnosciowego, nigdy do upadku technicznego a tym bardziej mięśniowego. Zawsze mam jedno w zapasie.
Płaską robilem każdorazowo do upadku, to mi Lewus powiedział,żebym tylko jedna serie robił do odcinki a druga żeby miec jedno w zapasie.

@tomasz-aleksander-barania w jego przypadku poziom testosteronu to kwestia naprawdę marginalna, niskej i skrajnie zanizonej samooceny nie wyleczysz testosteronem a co najwyżej czasowo zamaskujesz problem, który z czasem wróci
  • Odpowiedz
@MamMalegoSiurka: godnościowy to brudne lub podarte majtki? przed treningiem robię kupę to raczej mi nie grozi ( ͡° ͜ʖ ͡°) Płaskiej nie mam w planie do upadku, ale jak próbowałem dokładać to zawsze prosiłem o asekurację bo było do upadku.
Z tym testosteronem to kiedyś czytałem, że właśnie nie robi samca alfa tylko wzmacnia nasze dotychczasowe cechy.
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: Zrób najpierw badania, zanim zaczniesz cokolwiek wstrzykiwać. Problem nie koniecznie musi być po stronie niskiego testorenu... i czytaj ze zrozumieniem proszę a nie wyciągasz 1 zdanie z całego wywodu. Nikt nie chce dla Ciebie źle.
  • Odpowiedz
@MamMalegoSiurka: cały czas przypominam, że pisaliśmy o problemach psychicznych. Niedobry testosteronu są jedną z przyczyn ich powstawiania, to nie jest jakaś wiedza tajemna tylko normalna biologia. Napisałem żeby sobie zbadał jego poziom i d3 bo te dwa paramenty (w kontekście) zdrowia psychicznego warto mieć w normie. Nie chodzi w tym, żeby być alfą tylko w jego przypadku, a przynajmniej z tego co opisywał polepszyć samopoczucie. Tak samo z wysiłkiem. Możesz
tomasz-aleksander-barania - @MamMalegoSiurka: cały czas przypominam, że pisaliśmy o p...

źródło: Screenshot 2025-11-12 at 13-43-02 Profil @tomasz-aleksander-barania Wykop.pl

Pobierz
  • Odpowiedz