Aktywne Wpisy

je j---e za rok w czerwcu mam wesele a nowobogacki teściu wymyślił sobie że zgodnie ze starapolską tradycją na weselu muszą być dziady proszalne... i mimo że zostało ponad pół roku to jeździ po wiosce i zaprasza wszystkich meneli. Naprawdę już się człowiekowi odechciewa tego cyrku
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
dziady proszalne na weselu hit czy kit?
- hit 26.2% (22)
- kit 53.6% (45)
- hit ale trzeba zatrudnić aktorów z domu kultury 20.2% (17)

lokomotyva +36
Oglądam skipujac tego gremlina z zatkanym nosem jak materiał komentuje o grach roku.
Polecam ogólnie każdemu zajrzeć aby się upewnić jak bardzo ten człowiek nie ma pojęcia, nie rozumie co w grach jest dobrego i jak bardzo odklejony jest w swoich opiniach.
W wiedźminie to najlepsze co było to gwint oczywiście gdzie ja jako naczelny fan Wieśka który czytał książki kilka razy grę przeszedłem 5 razy na 100% nawet w grze nie tknąłem
Polecam ogólnie każdemu zajrzeć aby się upewnić jak bardzo ten człowiek nie ma pojęcia, nie rozumie co w grach jest dobrego i jak bardzo odklejony jest w swoich opiniach.
W wiedźminie to najlepsze co było to gwint oczywiście gdzie ja jako naczelny fan Wieśka który czytał książki kilka razy grę przeszedłem 5 razy na 100% nawet w grze nie tknąłem

Zabawne
#sztuka #sztukawspolczesna
źródło: 1000014790
Pobierz@Kreation: Nie ma żadnego potwierdzenia w danych że katolicy np. popełniają mniej przestępstw niż niewierzący. Powiem więcej, np. w USA w stanach uważanych za bardziej religijne ta przestępczość jest wyższa (co prawdopodobnie wynika z uwarunkowań materialnych).
To też typowe. Wyzywanie tych którzy potrafią użyć rozumu i powiedzieć na głos że król jest nagi od boomerow i ignorantów.
Albo traktowanie różnych wynaturzeń jak religii, przez zestawianie i porównywanie ich już w pierwszym odruchu z chrześcijaństwem - oczywiście w oświeconej kontrze - jak to zrobił @wincenty1
O tym kościele piszesz co jest największym właścicielem ziemskim w polsce, a na ziemi otrzymanej od skarbu państwa stawia hotel? O tych nienachapanych złodziejach piszesz i o ich zasadach moralnych?
https://wiadomosci.onet.pl/olsztyn/ksieza-wybuduja-luksusowy-hotel-w-srodku-puszczy-radni-zaglosowali-za/57edrs7
W ten sposób można odbić każde sprzeniewierzenie finansów w Polsce.
Miliardy na propagandę TVP? Aaabo kościół! Przewaly Ziobry? Ale kościół! Kibel za siedem milionów? A kościół?
Myślę jednak że nie o kasę tym odbijającym tu chodzi, a o pryncypia właśnie. Bo ile z tych wyliczonych
Ojojoj kościół atakują prawdą. Jak tak można?! Jak można wytykać obłude i hipokryzja. To nie dobra jest!
XD
Zaraz pęknę ze śmichu. Opisywanie działalności kościoła to atak na niego. Niema możliwość ze kościół robic coś źle, o nie, nic z tych rzeczy. To SA ATAKI NA KOŚCIÓŁ.
Natomiast co do zasady się zgadzam, część chodzących do kościoła nie robi złych rzeczy bo się boją wiecznego potępienia.
@Kreation @reventon
Tutaj niedawno u mnie lokalnie ksiadz pokazał piękne zasady moralne. Kazdy odniósł korzyść. Piękne przedstawicielstwo kościoła katolickiego i
@saymon
Co? Jakiego potępienie? Przecież idziesz, mowisz księdzu i jest odpuszczone.. Jakiego potępienia?
Komentarz usunięty przez moderatora
@Sarza01: chyba mnie nie zrozumiałeś. Chodzi mi o to, że cały ten wątek to jeden wielki offtop i przekierowanie dyskusji na zgraną i niestety populistyczną, czyli budząca poklask nutę - kościół zły.
O kościele możemy sobie porozmawiać osobno, można rozmawiać na serio i myślę że mógłbyś się nieźle
@Kreation: macanie i gwałcenie dzieci to są te dobre zasady?
-kolonie organizowane w mojej wsi i wsi obok. Nikt nikogo nie zgwalcil, byla fajna zabawa nad morzem - najbardziej cieszyly sie dzieci z ubogich rodzin
-danie wiary mi w to ze zycie nie konczy sie na tym padole łez(subiektywna opinia, ale pomaga w zyciu codziennym)
-udzial w dekomunizacji Polski(papaj i te sprawy)
-zbiorka w kosciele na chora coreczke kolegi. Dzieki zbiorce młoda ma wozek ktorym moze sie
@reventon
ten komentarz jest wysoko i jest najbardziej plusowany. Ja tutaj jestem opozycją do tego kłamliwego stwierdzenia. I tyle.
źródło: Zrzut ekranu 2025-11-12 122611
Pobierzdzięki za ten komentarz. wraca wiara w ludzi.
@Kreation: Większość pisowców jest tego świetnym przykładem.