Wpis z mikrobloga

Szukam dla żony jakiegoś auta -- spodobał jej się opel mokka 1.4T ale po reaserchu ludzie raczej odradzają, renault capture to samo xD (roczniki okolice 2015-2016).
Co polecacie wy w takim razie? Miejski SUV do 40k ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#motoryzacja #samochody
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@magiol 0
Proszę o opinie posiadaczy Opla Mokka, rozważam jako auto do miasta, wcześniej Corsa D wiec s----------i opelek jest mi dobrze znany, chciałbym benzyne, budżet 40-45k zł, czy warto? Jakie są wady? Czego unikać?

Na ten moment konkurencyjnym autem do tej kwoty które mnie interesuje jest kia ceed 2
  • Odpowiedz
@Luffik: Tu piszą o puretech, 1.4 Turbo to jeszcze oplowski silnik i miał parę bolączek ale ogólnie konstrukcja jest w miarę. A Renault Captur jest spoko.

BTW, nie myślałeś o jakimś nowym? Wrzucisz 40k w pierwszą wpłatę i coś ze stellantisa za 60-80 tysięcy dostaniesz nowego, z 8-letnią gwarancją.
  • Odpowiedz
@Luffik: Mokka z tym 1.4T jest całkiem spoko, jak wyżej kolega mówi tam pisali o 1.2. Z podobnych aut jeszcze juke, tylko z 1.6 a nie 1.2. Captur z 0.9 tce też będzie spoko. Nie wiem czy się zmieści w budżecie, ale jest jeszcze kia stonic z podobnych aut, tam proste wolnossące 1.2 jest.
  • Odpowiedz
@Luffik: Dlatego jak Żona chce to nie szukaj alternatyw, bo źle kupisz i będzie Ci burczeć w ucho ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chce mokke, będzie miała mokke.
  • Odpowiedz
po reaserchu ludzie raczej odradzają, renault capture to samo

@Luffik: im głębiej wejdziesz w analizę tym gorzej będzie prezentował się samochód który rozważasz. I nie znajdziesz takiego którego nie odradzają. Skup się na ogólnej analizie żeby wykluczyć problemy z największym prawdopodobieństwem wystąpienia (np. stary 1.2 TCe w renault) i nie schodź głębiej, bo nie warto. Jeśli trafisz na zadbany egzemplarz to wszystko będzie ok.

Nie warto też zwracać uwagi na
  • Odpowiedz