Wpis z mikrobloga

Robię research zakupów do kuchni i przejrzałam sporo wpisów i komentarzy na mikroblogu i spisałam marki, które najczęściej pojawiają się we wpisach

Może ma ktoś ochotę potwierdzić, czy to faktycznie jest zgodne z Waszym doświadczeniem i czy coś powinnam dodać albo wyrzucić? Może komuś pomoże przy remoncie itd.

Najczęściej polecane wg mirko:

Garnki i patelnie:
- WMF
- Tefal (Duetto, Ingenio, Unlimited, Emotion)
- Hendi
- Stalgast

Sztućce:
- Gerlach (np. Muza)
- Villeroy & Boch
- Gerpol
- Lamart

Talerze i ceramika:
- Lubiana
- Ćmielów
- Chodzież
- Bolesławiec
- Tognana

Deski:
raczej nikt nie poleca konkretnych marek, ale najczęściej powtarzają się dechy z dębu lub buku, deski typu end-grain i impregnacja olejem mineralnym lub parafiną

Będę wdzięczna za podzielenie się doświadczeniami bo sama kompletuję wyposażenie do mieszkania i zależy mi na trwałych, sprawdzonych rzeczach
#mieszkanie #dom #wyposazenie #wnetrza #ceramika
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mlody_czyzyk23: skoro mnie zawołał @KNU-RZY-SKO - to teraz odpowiem kompulsywnie ale tylko w zakresie który znam:

Tefal - przetrwają dłużej - mają sprytne rozwiązania jak uchwyty do trzymania pokrywki, mniejsza szansa, że się pokryzwią

Gerlach - oddasz swoim wnukom, to chyba jedyna marka, która jest IMO
  • Odpowiedz
@djtartini1 o kurde, serio? Ale miło, a mam wrażenie, że nic tu nie pisze :D kilka dni temu wyszłam ze szpitala ale jeszcze tylko leżenie, więc czas na myślenie o wykończeniu mieszkania jest, swoją drogą zabawna sprawa 2,5 tyg mieć stan zagrożenia życia a dziś szukać garnków na wykopie
  • Odpowiedz
@djtartini1 masz rację, choć pisząc ten wpis nie byłam świadoma jak poważne i jakie powikłania wystąpią po operacji… to 1% całej historii, która dzięki Bogu ma happy end ale mogło mnie już w ogóle nie być, także cudownie móc pisać o tych klamotach
  • Odpowiedz