Wpis z mikrobloga

Może niepopularny wpis dziś, ale moim zdaniem:

1. Największymi patriotami są ludzie pracujący i uczciwie płacący podatki w tym kraju

2. Zdrajcami i wyzyskującymi naszą ojczyznę są ludzie którzy omijają płacenie podatków, kombinując i okradając przy okazji Państwo (czyli nas samych) i żyjący z zasiłków. Ci którzy śmiało do pracy mogą pójść, a nie idą bo Państwo wystarczająco daje np. na a-----l.

I nie mam absolutnie tu na myśli polityków. zapewne każdy z Nas zna kogoś kto chwali się na ile to Polski nie oszukał.

#polska
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Logika_wykopu

@Ka4az: Ale piszesz o tych co żyją z zasiłków. Nie zmieniaj tematu na pracę na czarno.

XDD jeżeli nie łączysz tego to przykro mi, ale nie chce mi się dalej z tobą rozmawiać.
  • Odpowiedz
zaraz przyjdą wielcy krzykacze z patriotyzmem na ustach i będą wmawiać że podatki to zło xD

@Tokko: Bo podatki mogą być złem.
Jeśli kolejny podatek cukrowy ma wejść tylko po to, by w rezultacie następny Mariusz Gosek dostał tym razem 18 milionów zamiast 17, to ja dziękuję.
  • Odpowiedz
1. Największymi patriotami są ludzie pracujący i uczciwie płacący podatki w tym kraju

@PedzacaGuma uczciwie czyli jak? bo zaraz się okaże, że zgodne z prawem B2B jest nieuczciwe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Generalnie płacenie podatków takich jak na UoP jest nieuczciwe. Jest nieuczciwie wysokie.

tu jakieś B2B zamiast UOP

@Antorus: raczej UoP zamiast B2B.
  • Odpowiedz
@Ka4az:

XDD jeżeli nie łączysz tego to przykro mi, ale nie chce mi się dalej z tobą rozmawiać.

No sorry, ale jeśli ktoś bierze jakieś zasiłki i pracuje na czarno. No to on nie żyje z zasiłków tylko żyje z tej pracy na czarno i to ona jest
  • Odpowiedz
@ratty Akurat ja mam poglądy kompletnie odmienne niż " co poniektórzy". I uważam że powinno się pozwolić kobietą na aborcję, a mężczyzną na zrzeczenie się praw i przywilejów do dziecka. Rząd powinien opłacać z tabelki rodzicowi pieniądze na dziecko i wszyscy zadowoleni.
Liniówkę i ryczałt wypierniczyć, zwiększyć kwotę wolną od podatku. Jak bogole chcą niewolników do pracy to niech ich opłacają od poczęcia, a nie zwalają koszty na populację.
  • Odpowiedz
@PedzacaGuma: Myślę że do tego samego worka możemy wrzucić ludzi którzy obracają w sposób niegospodarny publicznymi pieniędzmi. To ile kasy jest przejadane na publiczne inwestycje które są zbędne i nikomu niepotrzebne jest myślę większa niż podatki których nie płaci jakieś kilka procent społeczeństwa.
  • Odpowiedz
@PedzacaGuma: Najgłośniej o patriotyzmie drą mordę ci którzy sprowadzają niewolników z Kolumbii i Afryki do pracy byle tylko nie dać pracy Polakowi albo przestają płacić podwykonawcom w terminie. Najgorsze, że nic z tym nie da się zrobić, bo jeśli powiesz to głośno zostaniesz zagłuszony wuwuzelą.
  • Odpowiedz
@nevermoon: do 800 na dziecko dolicz 1000 na dziecko z funduszu alimentacyjnego, gdy konkubent ma zasądzone alimenty i nie płaci. Dolicz zasiłek rodzinny i inne zasiłki na konkretne cele.
  • Odpowiedz
@PedzacaGuma: a jednocześnie musimy płacić zasiłki tym alkoholikom bo inaczej byliśmy zobaczyli co się dzieje na ulicy kiedy oni nie mają na jedzenie...
Co prowadzi do ich niekontrolowanemu rozrodowi.

Z patologią trzeba ostro.
  • Odpowiedz
  • 0
@PedzacaGuma szukasz wrogów u ludzi dostających pomoc u państwa a nie wskazujesz na skorumpowanych polityków, mafie vatowskie i zagraniczne korporacje unikające podatków i wielkim kapitałem rozgrywającym ten kraj jak chcą

Żal mi cię, serio. Brzmisz jak zwykły matoł który dał się omamić i uwierzył w to że jego wrogiem jest drugi rodak, a nie obcy rząd. Ja mam w dupie że ktoś dostaje pomoc od państwa(o ile tej pomocy serio potrzebuje),
  • Odpowiedz
  • 0
@nevermoon @Antorus bardzo dobrze wyjaśniliście populiste
Kolejny fajnopolak dał się wciągnąć w medialną nagonkę na tzw "patologię i madki 500+" jakoby oni byli sprawcami niedoli całego naszego narodu zapominając o tym że prawdziwy wróg ma pejsy i krzywy nos i zabiera od państwa po tysiąckroć więcej niż zwykła, polska rodzina z czwórką dzieci która wg tych ludzi powinna sama się utrzymać i wychować nowych niewolników do systemu za darmo, bez
  • Odpowiedz
  • 0
@Logika_wykopu dokładnie trafiłeś w punkt. Dla nich pożal się boże 800 złotych żałosnej zapomogi na dziecko dla zwykłej, polskiej rodziny to bycie pasożytem okradającym państwo, ale pół bańki wypłaty z KPO dla dobrze prosperującej firmy na remont kibla to już spoko, bo przedsiębiorczy pan janusz sobie na to zasłużył.

Oczywiście nikt Ci na to sensownie nie odpowiedział co pokazuje logike tych lemingów którzy dali się zwieść medialnej nagonce na mityczną patologię
  • Odpowiedz
  • 0
@Catit no i ile ci z tego wychodzi? Wychowasz za to dziecko i utrzymasz sie do pierwszego na jakimś dostatecznym poziomie? No chyba k---a nie bardzo. Z tych waszych urojonych zasiłków to takie grube nominały się sypią że na własne oczy widziałem jak ta cała patologia 800+ wyrzuca kasę na ulicę i rozpala banknotami ognisko ma tarasie. Tak było. Nie zmyślam

@Cozwykopem tymczasem wskaźnik demograficzny polski xDDDDDDD
Tak miras, masz
  • Odpowiedz
  • 0
@Mystoo: odpowiem Ci bo się strasznie spiekliłeś, a post wybiło tak, że się nawet nie spodziewałem, a przecież nie będę wymieniał z nazwy wszystkich zasiłków, które zlikwidowane być powinny, a które nie bo nie o tym był post (sam pewnie masz w głowie parę, które są bez sensu). Akurat 800+ nie miałem na myśli, ale większość tu komentujących spłaszcza pod jedną konkretną zapomogę. "Dziecku żałujesz"? "niepełnosprawnym nie dasz"? Dam i
  • Odpowiedz
  • 0
@PedzacaGuma pisałeś że zdrajcami narodu są ludzie żyjący z zasiłków. Już nie zliczę ile razy widziałem jakiś ignorancki post czy komentarz w którym demonizuje się te całe "madki 500+" i biedne rodziny(które są z niewiadomych dla mnie przyczyn nazywane patologią). Gówniarze którzy są w kwiecie wieku i czują się jak młodzi bogowie, bo nie mają dzieci na utrzymaniu pozjadali wszystkie rozumy i muszą znaleźć sobie kozła ofiarnego, kogoś kogo łatwo oskarżyć
  • Odpowiedz
@Mystoo: ponad 2 k na jedno dziecko, a koszty utrzymania dzieci nie rosną proporcjonalnie do liczby dzieci, pierwsze dziecko jest najdroższe. Weź pod uwagę, że często też takie rodziny mają tańsze mieszkania komunalne, o ile nie siedzą pokątnie u swoich rodziców.
Nie wiem, dlaczego tak skamlesz. Z jednej strony są libki wyzywające od patologi i dzicierobow, a z drugiej takie jelenie jak ty, niedostrzegające nic dziwnego w złodziejstwie, jakim jest
  • Odpowiedz