Wpis z mikrobloga

Byłem dzisiaj pierwszy na marszu ze znajomymi. Dawniej bym pojechał z pobudek patriotycznych, dzisiaj z czystej ciekawości. Czy zrobiło cos na mnie wrażenie? Pewnie, ilość flag i uśmiechów na ludzkich to cos co rozgrzewało mnie w ten zimny dzień, to zostanie ze mną na długo ❤️ Czy cos mnie zawiodło? Oczywiście że tak. Juz wcześniej słyszałem pytania do której ekipy się podepnę (ROG, Konfederacja,Pis,korona Brauna) i myślałem że to po prostu głupie pytania bo przecież to miał byc marsz niepodległości. Wg mnie miał zrzeszac ludzi, hasło "jeden naród,silna Polska" brzmi pięknie po czym wyzywanie ludzi od tęczowych itp, twierdzenie jak to obecny prezydent pogonił w wyborach swojego przeciwnika(brzmiało to jakby wynik był dobijający a przecież bylo prawie 50:50) i zamiast marszu jednoczenia czułem się jak na wiecu politycznym. Nie dla mnie takie klimaty. Ciekawość zaspokojona, następne święta niepodległości spędzę z rodziną. Dziękuję wszystkim za przeczytanie mojej opini i życzę wszystkim Polakom jak najwięcej wolności i radości z życia w Polsce, bez względu z której strony jesteś. Pozdrawiam.

#marszniepodleglosci
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach