Wpis z mikrobloga

Nie byłem na marszu niepodległości i w razie wojny wiem, że pierwszy będę s--------ł za granicę z prostego powodu - nie jestem dumny ze swojego kraju, wręcz bierze mnie obrzydzenie jak myślę o tym społeczeństwie debili.

Jeśli miałbym walczyć za kraj to tylko by obalić władzę i wprowadzić tu cywilizację.

Natomiast ciekaw jestem ilu z tych co się tak głośno okrzykują patriotami będzie walczyło za ojczyznę w chwili próby, bo w momencie jak jest łatwo to pierwsi wychodzą na ulice manifestować swój patriotyzm ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Gdybym był dumny ze swojego kraju to jak najbardziej w chwili wojny bym go bronił.

#marszniepodleglosci #przemyslenia #takaprawda #polska
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WykopGwalciWolnoscSlowa przecież tu wszyscy będą s--------c, nie ważne której stronie kibicujesz. Polityka polityką, ale życie twoje i twoje rodziny jest ważniejsze. Każdy normalnie myślący człowiek będzie s--------l jak tylko coś się zacznie dziać. Dlatego tak dziwi nienawiść do Ukraińców - mają u siebie wojnę to s---------a żeby ocalic siebie i swoją rodzinę. Niestety prawaki tego nie rozumieją a będą pierwsi do takiego samego zachowania
  • Odpowiedz
@SoplicaTadeusz: wychodzę z założenia że o wybuchu wojny skapnę się przed oficjalnym wybuchem, np przez rozmieszczenie wrogich wojsk i budowanie przez nich szpitali polowych. Wiem że po wybuchu będą ulice zablokowane, a jeśli strażnicy graniczni będą próbowali mnie zatrzymać to ich pozabijam i tyle
  • Odpowiedz
W jaki sposób planujesz zamordować człowieka uzbrojonego w b--ń palną i wspieranego przez innych ludzi uzbrojonych w b--ń palną?

@SoplicaTadeusz: nie planuje, bo nie wiadomo czy będą na tyle bezczelni i wypaczeni, aby próbować ograniczać wolność obywateli, którzy nie chcą brać udziału w konflikcie, miejmy nadzieję że nie :)
  • Odpowiedz
  • 0
@WykopGwalciWolnoscSlowa Mnie natomiast ciekawi kiedy pojmiesz, że ucieczka z kraju w czasie wojny nie będzie możliwa

Tak bo zasieki na granicy od Słowacji po Świnoujście to norma i ucieka się tylko asfaltem
  • Odpowiedz