Wpis z mikrobloga

Chłopa nostalgia kiedyś zabije. Dopiero co się z kolegami spotykałem, nawet im mech na twarzy nie rosł a teraz brody, dzieci, żony. Dopiero co jeździłem z bratem do kuzynostwa na nocowanie, robiliśmy sobie posiadówy przy Hellenie, Laysach i Delicjach, mając za transport rowery z giełdy, a teraz każdy z nich za granicą, w małżeństwie, większość z dziećmi i zajebistymi furami zamiast rowerów. Rodzice coraz starsi, dziadkowie coraz słabsza forma. Wszystkie miejsca które kojarzą mi się z dzieciństwem i młodością albo nie istnieją albo są nie do poznania. Wiele ludzi umarło, wiele się odwróciło bez powodu.

Wszystko się zmieniło, tylko mam wrażenie ja stoję w miejscu i codziennie myślę o tym co było. Co przeminęło i nie wróci. I to smutne bo było niemal idealnie. I nagle jest tragicznie, fatalnie, smutno...

#przegryw #depresja #samotnosc
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Synco: też mi się robi smutno jak patrze na przemijanie. Lubiani aktorzy z młodosci, teraz to stare dziadki. A znajomi z osiedla się tak zmienili ze to nie ci sami ludzie, co kiedyś z nimi przebywałeś.
  • Odpowiedz
  • 5
@LadySandra: ja np mam wrażenie że wczoraj czytałem Bravo Sport a tam porównanie Messi vs Ronaldo i obok nich w nawiasie wiek (23) i (25). A teraz jeden po 40stce, drugi prawie też. Zapieprza to jak oszalałe.
  • Odpowiedz