Wpis z mikrobloga

działki w dobrych miejscach to dopiero bagno zakupowe dla kupującego....

Ktoś przedwczoraj w nocy wystawił swoje podwórko (444m2) na sprzedaż w Warszawie (Rembertów) za 450k.
Wiecie, kiedy się sprzedało?
Ano następnego dnia rano xD
Wiem, bo byłem drugi w kolejce ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#nieruchomosci
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@Janexpol: na klitkach może i spadnie bo jest ich od pyty i niczym się nie różnią od siebie, działki w miastach to co innego ( ͡° ʖ̯ ͡°) Średnio raz na 12-18 mcy pojawia się okazja i masz godzinę, by zdążyć (ja zaspałem akurat).
  • Odpowiedz
@Janexpol: wy to tu jesteście naprawdę wyjątkowi. 450k to bardzo niska cena za działkę w bardzo dobrej lokalizacji. Aż sprawdziłem gdzie ten Rembertów jest - sąsiaduje z Pragą Północ, no to proszę cię. Warszawa to jedyne miasto w PL gdzie nie jest przewidywany spadek ludności. Więc w zasadzie tylko tam się opłaca kupować przecenione g---o - bo wg tych przewidywań tam klienci nie uciekną (chociaż wg moich prywatnych to jak
  • Odpowiedz
gdzie nie jest przewidywany spadek ludności.

@Arivederczi: wg. starych danych tak. Wg. najnowszych różnie może być. Jest też przewidywany spadek o 90k w 20 lat. Przy "neutralnym" jest to przyrost 50k w 20 lat. Chyba, że przyrost 50k ludzi w 20 lat czyli rocznie 2,5k. Należy uważać za sukces. Dla tylu ludzi wybudują mieszkań w 1,5-2 lata.

Wg. mnie dużo ludzi tu nie przyjedzie bo zarobki w innych regionach mocno
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: ile z Rembertowa jedzie się do jakiegokolwiek sensownego miejsca pracy? Z tego co pamietam to którędy by nie jechał jest kibel w godzinach porannych. Szansa że dużo Cię nie ominęło.
  • Odpowiedz
  • 2
@Reanef: 13 minut skm do centrum, chyba najlepszy dojazd z willowych dzielnic poza zaciszem które ma metro. Samochodem tragedia.

Ale samochodem śmigasz tylko w weekendy i nocą
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: w sumie jeżeli wiesz gdzie to jest dokladnie to mozliwe ze ktoś zapoczątkował trend w sasiedztwie i zaraz się reszta uaktywni. Mozesz zaweze sąsiadom powrzucać karteczki z kontaktem jak flipper, może ktoś sprzeda.
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: Tak szczerze to znak, że ktoś za tanio to wystawił po prostu. Jeśli jest taki popyt, że w mniej niż dobę ustawia się kolejka ludzi, to w miesiąc spokojnie by sprzedali komuś za 10-30% więcej.
  • Odpowiedz
  • 0
Mozesz zaweze sąsiadom powrzucać karteczki z kontaktem jak flipper, może ktoś sprzeda.

@Reanef: Mało osób na to idzie. No i mało które podwórko można tak ładnie podzielić jak to z ogłoszenia. Oni wydzielili idealny kwadrat z wjazdem z ulicy, bez żadnych gównianych służebności. Do tego rozmiar dość duży by postawic większość domów 120-150m^2 oraz prawie wszystkie media.

Tak szczerze to znak, że ktoś za tanio to wystawił po
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin:
Przeglądając nowe mieszkania w Warszawie, to za 4 pokoje 80-100 metrów cena zbliża sie do 2 milionow.

W tej cenie to zastanawiałbym się nad domem - tylko jak ja patrze na otodom, to działki w okolicy Zacisza (ale wcale nie bezpośrednio przy metrze, tylko po drugiej stronie Radzymińskiej) wystawione sa po 2k zl/metr i tak wiszą od roku albo i wiecej. To wychodzi 2 miliony za samą działkę -
  • Odpowiedz
  • 0
@uuih: nikt nie kupi tego gówna za 2 miliony. Myślenie życzeniowe sprzedawcy.

No ale tutaj była okazja życia i niestety nie zdążyłem xD

Ale pewnie jak na następną okazję będę pierwszy to właściciel zrobi casting albo licytacje. Już tak miałem.
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin:
Może i nie kupi, ale najstarsza polska mysl to nie "nieruchy w gore", tylko "ziemia jesc nie woła". Mogą kisić ta działkę aż sie znajdzie iakis desperat. Ogólnie z tego co ja patrze to ciezko znaleźć cos nawet w okolicach 1000 zl/metr, nawet przy dużych (1000-2000 metrow) działkach
  • Odpowiedz