Wpis z mikrobloga

Mój piesek coraz gorzej się czuje, zrobił się ślepy i głuchy a teraz ciężej mu chodzić. Jest ze mną połowę życia.
Jest już stary i wiem, że prędzej czy później nadejdzie jego ostatni dzień ale nie potrafię się z tym na razie pogodzić.
Strasznie mi smutno ()
ZjemCinos - Mój piesek coraz gorzej się czuje, zrobił się ślepy i głuchy a teraz cięż...

źródło: temp_file3404716917137967911

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zjem_Ci_nos: znam to, chociaz ja mam kota, ktory jest z nami 19 lat i nie widzi juz kompletnie, przeszedl dwie ciezkie operacje usuwania kamieni, teraz bylismy z nim u weterynarza to sciagala mu wode z pluc... najgorszy widok, gdy tyle lat i widzisz, ze sie meczysz - wszyscy dookola mowia JEDZ DO WETERYNARZA I USPIJ - jak to latwo kazdemu powiedziec a to juz jak czlonek rodziny. Trzymaj sie anon
  • Odpowiedz
  • 4
@YaGo_ kota też mam, żyją z psem w symbiozie. Ale on jest jeszcze dość młody, ma 3 lata a pies w tym roku już 15.
Pieseł kilka lat bierze leki na serce ale przez ostatnie kilka miesięcy strasznie się posypał, właściwie od momentu jak się wyprowadziłem z domu rodzinnego.
Jutro jadę do weta, zobaczę czy coś poradzi na tą sytuację. Chciałbym, żeby emeryt-rencista jeszcze trochę poużywał sobie z życia, widać w
  • Odpowiedz
@Zjem_Ci_nos: wiem, to jest straszny widok - pokazuje, co robi z nami starosc. Moj dostal od weta jakies tabletki na nadcisnienie i zeby rozpuszczalo mu ta wode z pluc bo mial epizody i myslelismy ze on schodzi ale okazalo sie, ze bylo mu ciezko i nie mogl zlapac oddechu wlasnie przez ta wode na plucach. Wiem, ze nie powinienem sie smiac ale jak kot idzie np do kuchni do miski
  • Odpowiedz
  • 3
@YaGo_ wygląda to komicznie, owszem ale pod tym wszystkim jest cierpienie. Mój jeszcze na ślepo sobie radzi, całe życie nauczył się rozkładu pomieszczeń oraz podwórka i doskonale zna na pamięć gdzie co jest. Ale żeby coś usłyszał to trzeba do niego wręcz krzyczeć gdzie jeszcze mniej jak rok temu mówiłem do niego szeptem.
  • Odpowiedz
@Zjem_Ci_nos: moj juz totalnie gluchy i ma chyba problemy z pamiecia bo chodzi na czuja + co chwila chodzi do miski z jedzeniem, zje, pokreci sie, znowuz wraca do miski i je.
  • Odpowiedz
@Zjem_Ci_nos: Też mi ostatnio odeszła pinczerka, trzynaście lat miała, chodziła obijając się o przedmioty, piszczała, muała problemy z błędnikiem i ze wzrokiem oraz padaczkę.

Po uśpieniu, zdecydowaliśmy się wypchać naszego zwierzaka, aby zawsze był z nami. Jeszcze go nie otrzymaliśmy z powrotem, ale mogę pokazać inne zdjęcia z galerii pana, który się tym dla nas zajmuje. Wyglądają jak żywe.
patryk-wuwuw - @ZjemCinos: Też mi ostatnio odeszła pinczerka, trzynaście lat miała, c...

źródło: 1000025579

Pobierz
  • Odpowiedz
@Zjem_Ci_nos: spędzaj z nim jak najwięcej czasu, tak żebyś czuł nie straciłeś ani chwili. Mój piesek jest po zabiegu usunięcia gałki ocznej. Też było mi się z tym ciężko pogodzić na samym początku. Ale wiem, że jeśli zadbam o niego, będę spędzać z nim więcej czasu to wynagrodzę mu to wszystko.
  • Odpowiedz
@Zjem_Ci_nos: Mam długiego psa (mieszanka spaniela), któremu na starość siadał kręgosłup (mieszkanie w bloku). Myślałem, że to już końcówka. Został wywieziony na działkę do rodziców - zrobił na podwórku cardio, masę i żyje do dzisiaj xD Także nie wiem w jakim środowisku trzymasz psa, ale jeśli masz możliwość załatwić mu wolny wybieg to rozważ.
  • Odpowiedz
  • 1
@Logytaze piesek mieszka na wsi, codziennie wychodzi i biega po podwórku także nie jest zależały, ma dość dobrą masę mięśniową. To już jest po prostu starość. U jamników często wysiadają stawy, podejrzewam osteoporozę.
  • Odpowiedz
@Zjem_Ci_nos: fajny pieseł. Też miałem psa, który towarzyszył mi większość życia. Nie będzie lekko, ale dasz radę. Spędzaj z nim jak najwięcej czasu, daj mu poczucie bezpieczeństwa i bądź po prostu przy nim. Piona
  • Odpowiedz