Wpis z mikrobloga

Zaciekawił mnie pewien pojazd, a konkretnie Kia Magentis (tak, ten co potem staje się Optimą) i zwyczajnie zainteresowała mnie pewna oferta:
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/kia-magentis-ID6HK138.html
Podaję to ogłoszenie jako przykład i zwyczajnie szukam sensownych opinii o tym pojeździe. To co mnie interesuje to:
- miejsce za kierownicą na szerokość
- bagaż
- ceny części i potencjalna awaryjność
- moc niespecjalnie mnie interesuje więc mam pędzlu czemu mimo 160KM do demonów prędkości nie należy, ale ewentualna awaryjność automatu już tak

Obserwowałem wcześniej Carensy ale te starsze co mają 144KM nie mają hydraulicznych luzów zaworowych więc jest taki se na lpg za to ten 163 już jest spoko na gaz.

A i bym zapomniał jeszcze o rdzy. Czy ten model jest raczej wolny czy trzeba co jakiś czas zabezpieczać?
#motoryzacja
Szklanka_Mleka - Zaciekawił mnie pewien pojazd, a konkretnie Kia Magentis (tak, ten c...

źródło: kia-magentis-l-01

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Szklanka_Mleka do punktu 3go bym dopisał "i ich dostepność (czesci)". Nie kojarzę aby w PL jeździło tego niewaidomo ile, więc przed zakupem upewnilbym się czy nie ma problemu z częściami. Pomijam już kwestie dostępności części karoserii.
  • Odpowiedz
@Szklanka_Mleka z powodu niszowości tego auta spokojnie moim zdaniem stargujesz cenę o 1/3 w dół.

Rdza jak to w koreanczykach. Części - zobacz, ale wydaje mi się, że powinny być wspólne z sonatą.

Co do miejsca to nie ma wyjścia - musisz się przymierzyć, ale tak jak mówię - to wszystko podobne bedzie do Sonaty, która była u nas dużo bardziej popularna
  • Odpowiedz