Wpis z mikrobloga

@kamil-tika: No i słusznie, jak ktoś o tyle przekracza prędkość to stanowi poważne zagrożenie na drodze dla osób postronnych. Dwukrotne przekroczenie predkosci to czterokrotne wydłużenie drogi hamowania. W końcu kary dla piratów drogowych będą adekwatne.
  • Odpowiedz
@kamil-tika: Nie siedziałby, tylko by się dwa razy zastanowił, czy chce ryzykować. Widać teraz są takie przepisy, że mu się to opłacało. A samochodziarze są bezkarni właśnie dlatego, że politycy jeżdżą samochodami, a nie pociągami czy tramwajami, i układają przepisy, żeby im było wygodnie.
  • Odpowiedz
@kamil-tika: Mówisz, że zamordyzm będzie jak ludzie będą wreszcie zmuszeni do przestrzegania ograniczeń prędkości.
Jako fajnopolak wprowadziłbym jeszcze taki zamordyzm w przypadku śmiecenia.
A także oddawania moczu na budynki, beton czy chodnik.
I oczywiście najważniejsza sprawa. 3 miesiące więzienia, za każdy dzień bez odmawiania modlitwy do Donalda Tuska.
  • Odpowiedz
No i słusznie, jak ktoś o tyle przekracza prędkość to stanowi poważne zagrożenie na drodze dla osób postronnych. Dwukrotne przekroczenie predkosci to czterokrotne wydłużenie drogi hamowania. W końcu kary dla piratów drogowych będą adekwatne.

@RobieZdrowaZupke: niby tak, ale przytoczę CI pewien przykład z życia wzięty.
W pewnym mieście biegnie sobie estakada ;) na której obowiązuje ograniczenie do 70 na praktycznie całym jej odcinku. Policja lubiła sobie stać na zjazdach/wjazdach bo
  • Odpowiedz
@RobieZdrowaZupke:
Po pierwsze, wsadzanie kogoś do więzienia tylko dlatego, że stanowi potencjalne zagrożenie, jest niezgodne z konstytucją. Ale tuskowcy chcą karać za myślozbrodnie, więc wcale mnie to nie dziwi.

Po drugie, bierzesz pod uwagę wyłącznie skrajne scenariusze, gdzie ktoś ginie, gdzie idiota wyprzedza przy dużym ruchu itp. Całkowicie pomijasz takie przypadki, jak te opisane przez Piettera oraz podobne, których jest najwięcej. Serio chciałbyś wsadzać do więzienia każdego kto np. pojedzie te 60
  • Odpowiedz
Wystarczy, że auto/ciężarówka z prawego pasa niefortunnie zasłonią CI znak i idąc Twoją logiką lecisz do paki bo jesteś drogowym bandytą :D

@Pietter: Srogiką. Masz jeszcze sąd, dzbanie, tam sobie możesz mówić o ciężarówkach.
  • Odpowiedz
Za co siedzisz? Jechałem 61 na 30stce xDDDDDDDDDDDDDD

@kamil-tika: Weźcie sobie zorganizujcie takiego odwróconego Konfiturę i nachodźcie urzędy z pytaniami dlaczego w tym miejscu jest ograniczenie 30km/h.
  • Odpowiedz
@kamil-tika na parkingu przed inter marche stoi ograniczenie do 5 na godzinę. Jechałem tam 16 na godzinę. Na jaką karę zasłużyłem? Obowiązuje tam Strefa Ruchu potwierdzona odpowiednim znakiem
  • Odpowiedz