Kto jest w stanie mi logicznie wytlumaczyc po co sa namalowane te linie? Jest pas ruchu, kraweznik. A domalowali linie/pasy (sam nie wiem jak to dobrze nazwac), zeby ten pas ruchu zwezic? Link do map: https://maps.app.goo.gl/PajHwK5JsFjwFm3n9?g_st=ac
@Fattek ale wymalowali ladne "wzorki" na srodku co juz powinno spelniac te funkcje. Z reszta na prawie calej dlugosci szerokosc jest spora, ale przy skrzyzowaniu domalowali linie.
@Mdx91: widzę kilka potencjalnych przyczyn. Podstawowa to taka, żeby zachować tę samą szerokość pasa jak za skrzyżowaniem - tam już są dwa. Po prawej za budynkiem jest przejście dla pieszych, a przynajmniej na to wskazuje chodnik, więc samochody jadące z tamtej strony mogą się zmieścić bez zastawiania przejścia. Mogą też wychylić się bardziej zza budynku i mieć lepszą widoczność. No i może też dochodzić kwestia przepisów, które regulują szerokość pasa
@Mdx91 po to żeby dwie osobówki się nie zmieściły i nie przejeżdżały przez wysepkę która jest dalej lub nie zajeżdżały sobie drogi w ostatniej chwili przy skrzyżowaniu.
@Mdx91: Żeby nie było dwóch niewyznaczonych pasów ruchu i nie było problemu z tymi co chcieliby jechać prosto na skrzyżowaniu z prawego niewyznaczonego pasa.
Powiem tak, że naród wspaniały, lecz władza to k...
Cool story: 1. Babka wjechała w rów. 2. Od razu samochody się zatrzymały, by jej pomóc. 3. Wszyscy żyją, więc od razu faceci zaczęli myśleć, jak wydostać samochód z rowu.
No to już oficjalnie jestem brytyjczykiem i czas może pomyśleć na zmianę nicku na marianoaanglikano xD Prawie 18 lat po tym jak moja noga postawiła nogę na płycie lotniska Londyn Luton #uk #chwalesie
Jest pas ruchu, kraweznik. A domalowali linie/pasy (sam nie wiem jak to dobrze nazwac), zeby ten pas ruchu zwezic?
Link do map: https://maps.app.goo.gl/PajHwK5JsFjwFm3n9?g_st=ac
#prawojazdy #polskiedrogi #pytanie
źródło: temp_file7466564456143395457
PobierzPo prawej za budynkiem jest przejście dla pieszych, a przynajmniej na to wskazuje chodnik, więc samochody jadące z tamtej strony mogą się zmieścić bez zastawiania przejścia. Mogą też wychylić się bardziej zza budynku i mieć lepszą widoczność.
No i może też dochodzić kwestia przepisów, które regulują szerokość pasa