Wpis z mikrobloga

#friz wilk z bluszczowej w najnowszym filmie - wzielismy sobie z frizem wiekszosc udziałów, dalismy januaremu 10% (4kk akcji warte teraz 8mln a wtedy z 60). Przekształcenie trwało długo bo musieliśmy odkupić akcje od innych członków ekipy bo byli niezadowoleni z tej akcji i baliśmy się że wszystko sprzedadzą sprawiając że kurs poleci na łeb na szyje.

Czemu ekipowicze byli niezadowoleni? bo każdy z nich dostał po 1% akcji (400k akcji wartych teraz 800k kiedys okolo 12kk)

Daliście im ochłapy biorąc większosć dla siebie i się dziwicie że odeszli. A co najlepsze kurs i tak poleciał na dno i leci dalej
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirasKo-Kalwario: ta ich wycena w jednym dokumencie odnośnie połączenia to był śmiech na sali, na studiach by to pozytywnej oceny nie dostało. Nie pamiętam konkretów, ale z glowy to wartość samej marki na jakieś 200 mln wyceniali xD
  • Odpowiedz
@Oastry: no i do dzisiaj we wszystkich artykułach mówią o frizie jak o posiadaczu majątku wartego tam chyba z 300 mln gdzie ich firma która jest właścicielem tgo wszystkiego ma wyemitowane 40mln akcji wartych aktualnie mniej niz 2zl więc max wartość całego tego cyrku to 80 mln a friz ma tylko ułamek
  • Odpowiedz
@HubertOlkowski: hmm no nie wiem moze temu że dzięki nim friz miał kontent i troche ich użył do podbicia sobie pozycji bez nich nie dobiłby do 4mln subów. Natomiast ja bym zadał inne pytanie czemu taka murcix, minimajk czy np roxiara miała mieć tyle co patec czy nawet melepeta który był od początku i na początku robił w cholere dużo
  • Odpowiedz
@mirasKo-Kalwario: z tego co było podawane to wydaje mi się że nawet próbowano - Tromba był w radzie/zarządzie czegoś ale stwierdził że to nudne i elo.
Z jakiej paki ludzie, którzy są od kontentu (i dzięki frizowi zrobili sobie każdy insta pod bańkę i YT w okolicy banki, dwóch) mają dostać coś ekstra?
Jak zakładasz firmę, to zwykle dla pracowników są dwie oferty:
A) premia za bycie w zespole, pakiet
  • Odpowiedz