@youngP bo wbrew pozorom na taka migrene nawet klasterowa i oksykodon nie zadziala. Tylko ze to trzeba rozroznic od typowego bolu glowy, szaman neurolog by sie z raz przydal by po objawach rozroznil. Patomechanizm, pulsowanie tetnicy drazni nerw trojdzielny i reakcja bolowa ma podloze blizej neuropatii niz kaskady kinin.
@KenCzi: ja dostawalem mocniejsze NLPZ i zwykle dzialaly, ale ide to zdbadac bo za czesto te migreny i tak jak wspomnialem, lekarze niechetnie mi to przepisuja, mimo, ze to nie zaden oksykodon itp
@SirPeacefull na migrene najlepsze lsd xd i to bez zartow, leki "te starszego typu" to alkaloidy tego grzyba sporyszu, chodzi o rec. serotoninowy. Najmocniej pobudzaja, ale dzialanie trochu toksyczne dla tetnic, wiec powstaly lepsze leki syntetyczne.
@KenCzi: Ależ jeśli chcesz obrażać nie krempuj się. Mi zależy na Prawdzie. Jeśli masz kawałek Prawdy ale musisz mnie obrazić dawaj śmiało. Jeśli mogę się czegoś nauczyć wolę być obrażony niż przemilczany
@SirPeacefull naucz mnie ròzżnicy między dywizem a pòłpauzą i minusem. Nigdy nie łapie tych znakòw graficznych' a kompletnie już w------e– stworzyłem z plusika Бога. Ontologicznie, i nie pytam go więcej.
Trzymaj się ciepkutko
Reszta to tylko substutyt, sprawiający wrażenia Prawdy