Wpis z mikrobloga

#octaviars #octavia #skoda #samochody #motoryzacja

Chce wziąć nową octavie rs w benzynie, ale zacząłem zastanawiać się nad jednym. Czemu jest ich tak mało na mieście? Robię prawie codziennie 100km po Wrocławiu i chyba jeszcze poliftowej RSki nie widziałem, to już lambo łatwiej znaleźć.
Na YouTube też jakoś biedne z relacjami i prezentacjami poliftów. Już się zastanawiam czy jest może coś czego nie wiem, że ludzie tego nie kupują?
Btw rabat z 185k do 144k od ręki
klokupk - #octaviars #octavia #skoda #samochody #motoryzacja 

Chce wziąć nową octavi...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@klokupk bo cala frajde z posiadania 265KM zabiera FWD. Mialem poprzednia generacje po lifcie 230KM i zajebisty samochod ale szybkie rozpedzenie go od zera to byla porazka i buksowanie
  • Odpowiedz
@klokupk: fwd sedan to chyba nie jest najpopularniejsze dzisiaj połączenie. Za podobne pieniądze można mieć golfa clubsport z 300 KM, a za nie tak dużą dopłatą AWD z 333 KM (formentor, golf R).
  • Odpowiedz
@klokupk: Ja dostałem 16% rabatu, jestem klientem gotówkowym.
Rabat o którym piszesz to na pewno w leasingu w motopatent
Aktualnie jest promocja na RSa i inne auta z grupy vag ale deadline już minął bo auto trzeba odebrać do 31.12 a sama produkcja trwa 2 miesiące
Totalnie gołego rsa można mieć za około 150 k za gotówkę
160 800 cena katalogowa od producenta do tego dolicz rabat dealera 5-6 %
  • Odpowiedz
Chce wziąć nową octavie rs w benzynie, ale zacząłem zastanawiać się nad jednym. Czemu jest ich tak mało na mieście? Robię prawie codziennie 100km po Wrocławiu i chyba jeszcze poliftowej RSki nie widziałem, to już lambo łatwiej znaleźć.

@klokupk: Dla tego, że większość osób bierze najbardziej możliwe ubogie wersje Octavii a ludzie których stać na RS wolą BMW na przykład kupić. Ile masz lizingów na Wrocławskich numerach w całej Polsce.
  • Odpowiedz
@klokupk: niektorzy polecaja lepiej wziąć sportline 2.0 z 4x4. Sam mam 1.5 TSI w sporcie (przez chwile nie dawali 2.0 bez RS, ale te 150 koni jest spoko do tej masy). Także mówią że RS w środku z tyłu jest głośny przez ten sportowy wydech i jak zamierzasz wozić dzieciaki może to być problem.
  • Odpowiedz
@klokupk: u mnie trochę ich jeździ, kumpel ma. Sam miałem brać, ale jednak FWD plus fakt, że miałem poprzednią generację spowodował, że zdecydowałem się na coś innego. Gdyby miała 4x4 imo byłby hit sprzedaży
  • Odpowiedz
  • 0
@Knaga_powrot z tym rabatem na 142-144 tys w ogłoszeniu jest Motopatent a finansowanie przyszło z masterlease.
Drugie mam od tmtsport i też jest z masterlease
To ta sama firma wszystko?
Skąd info że trzeba odebrać do 31.12? Bo nigdzie nie widzę a ofertę mi przedstawili to wygląda jakby było aktualne

W piątek rano mam spotkanie w skodzie na negocjacje
  • Odpowiedz