Aktywne Wpisy

AdamIspireGoral +91
To jest mój punkt startowy.
Zero formy, zero wymówek.
Od dziś zaczynam drogę od 0 do fit.
Zapisuję to tutaj, żeby już nie było odwrotu.
Co tydzień aktualizacja.
Ostatni
Zero formy, zero wymówek.
Od dziś zaczynam drogę od 0 do fit.
Zapisuję to tutaj, żeby już nie było odwrotu.
Co tydzień aktualizacja.
Ostatni
źródło: 1000003849
Pobierz
KladzSie +20
Stoja jeszcze gdzies dziwki przy drodze? Lata nie widzialem..

15 lat temu bylo 'aa gothic to gowno, ale popularne, bo dubbing i tanie'
Potem sie ludzie kapli, ze swiat bez znacznikow trzeba umiec zaprojektowac
Swiat bez stref trzeba umiec zaprojektowac
Skilowy system walki zawsze bedzie lepszy niz rpgowe mashowanie przyciskow, a wrocono do tego dopiero przy soulsach(ktore nawet nie sa rpgiem)
Szkoda, ze tworcy remaku nie maja o tym pojecia i mysla ze gothic byl dobry bo fabula i klimat XD
#gothic #gry
Chetnie bym zobaczyl takie zestwwienie, jaki procent graczy i po ilu latach nadal wraca do gry w poszczegolnych grach singleplayer. Pomijajac gierki typu heroes, czyli bez zadnych technologii, to gothic bylby baardzo wysoko.
@crystalmethh: ocenianie gier bez pryzmatu czasów, w których miały premiery to debilizm
Na grupach i wykopie to opisują gothica jako arcydzieło ludologiczne, które jest globalnym hitem z 100 milinów fanów na świecie, grą dla elity intelektualnej a w rzeczywistości z 20k osób w Polsce stale to gra, siedzi i odkrywa nowe rzeczy od 20 lat.
Soulsy? Atak roll,atak roll
Wiedzmin? Atak unik atak unik, a nie sorry, jeszcze znak rzucasz w miedzyczasie
A mody w glownej mierze są tylko dodatkowym contentem, nie wywracajac mechaniki do gory nogami, bo ideału i
Reszta świata nie wie co to za drewno.
Ja cie uświadomiłem że gotik to nisza w kilku państwach na świecie.
To właśnie o tym drewnie można napisać że nikt w to nie grał i nikt tego nie pamięta.
Nie było feedbacku od fanów takiego hitu i nikt nie wziął się za analizę tego arcydzieła po premierze, tylko 20 lat później powstają analizy, filmy dokumentalne?
ale wiedźmin ma nudną walkę xD
Nie jestem ludologiem jeśli chodzi o walkę i mało gier przeszedłem. Kingdom come deliverance ma spoko. Moja ulubiona to KOTOR xD
@open_or_die ale się zesrałeś lewaku xd Gothic sprzedał kilkaset milionów kopii i wcale nie było
Teraz najpopularniejsze są mody usuwające znaczniki na mapie? Rozumiem, że kamienie ogniskujące nie są zaznaczone, kopalnia też nie. W Gothicu były jasne wskazówki gdzie iść, podpowiedzi w dzienniku co zrobić, ale tak to gra dla geniuszy.
Szanuję ludzi, że potrafią codziennie grać w gothica przez 20 lat i się nad nim zachowywać. Jeszcze co roku nowe ciekawostki powstają.